Melodii pe alese - XXIV

Melodii pe alese - XXIV
Photo by Marcela Laskoski / Unsplash

1. Acest set de recomandări începe cu un bang: Bang Bang un remix al piesei cântate original de Nancy Sinatra făcut de Peach Stealing Monkeys

2. A doua melodie este (iarăși) o piesă de gothic metal. Hangman's Lullaby, poate nu cea mai reușită dar probabil cea mai populară melodie a formației finlandeze Silentium.

E în continuare la fel de superbă ca în prima zi în care am ascultat-o.

3. A treia melodie e una obscură și mă bucur că am ocazia să o aduc în prim-plan. Spuneam acum ceva vreme că The Gathering sunt una dintre formațiile mele preferate dar sunt și una foarte diversă, cu un sound care a evoluat de la un album la altul.

Am cerut pe vremuri recomandări pe forumul RMT (Romanian Metal Torrents) pentru o formație care să aibă același sound pe care îl avea The Gathering în primul album și mi s-a recomandat Elbereth o formație de melodic doom într-adevăr similară cu The Gathering, dar diferită.

The idyllic place of innocence e o piesă de pe albumul ...And Other Reasons un album bun chiar dacă rămâne doar pentru fanii genului doom melodic.

4. Into the Abyss of Forgotten Woods e una dintre melodiile mai memorabile a trupei poloneze Darzamat. Oficial sunt o trupă de black metal simfonic dar pentru mine rămân varianta black a unei trupe de gothic metal.

5. Iar de la metal sărim la tango! La Luna e una dintre piesele mele preferate de la Tosca Tango Orchestra, o inițiativă muzicală pe care am descoperit-o atunci când am văzut filmul Waking Life (pe care ar trebui să îl revăd la un moment dat, probabil l-aș interpreta altfel în acest punct al vieții)

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI
Melodii pe alese - VII
Melodii pe alese - VIII
Melodii pe alese - IX
Melodii pe alese - X
Melodii pe alese - XI
Melodii pe alese - XII
Melodii pe alese - XIII
Melodii pe alese - XIV
Melodii pe alese - XV
Melodii pe alese - XVI
Melodii pe alese - XVII
Melodii pe alese - XVIII
Melodii pe alese - XIX
Melodii pe alese - XX
Melodii pe alese - XXI
Melodii pe alese - XXII
Melodii pe alese - XXIII