Melodii pe alese - XIII

Melodii pe alese - XIII
Photo by Mohammad Metri / Unsplash

1. Când am ascultat pentru prima dată Long Lost to Where No Pathway Goes, undeva pe o compilație de piese metal, am fost dat pe spate.

O melodie instrumentală și atmosferică, cu un aer de aventură, aproape ca o coloană sonoră doar că metal Nu am mai ascultat așa ceva până atunci și îmi place în mod special chiar și în ziua de azi!

Summoning, trupa austrică de black metal atmosferic are multe alte piese și albume bune dacă vă place asta și sunt inspirate din operele lui Tolkien.

2. Tystnaden e o formație italiană de gothic metal. Deși nu sunt chiar la fel de populari precum Lacuna Coil, au melodii fumoase, precum Wrong With All the Feelings.

3. Nu îmi mai plac rușii de când cu Ucraina, dar Dreamscape e totuși o melodie instrumentală frumoasă. Și până la urmă, cei de la Radigost, o trupă rusească de melodic black, probabil nu au nici o treabă cu războiul (sper).

4. I-am mai recomandat pe cei de la Poison The Well și în trecut dar cred că sunt suficient de necunoscuți, cel puțin la noi, încât să le includ încă o piesă: The Realist

5. Și de Sopor Aeternus am mai vorbit dar de data asta am ajuns la The House Is Empty Now, o melodie instrumentală, prima pe care am ascultat-o de la el (ea? ei?) și cea care m-a determinat să le ascult și celelalte albume, să văd ce mai găsesc pe acolo.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI
Melodii pe alese - VII
Melodii pe alese - VIII
Melodii pe alese - IX
Melodii pe alese - X
Melodii pe alese - XI
Melodii pe alese - XII