Melodii pe alese - XV

Melodii pe alese - XV
Photo by Mohammad Metri / Unsplash

1. Where Angels Fall e o trupă norvegiană de gothic simfonic, o rămășiță din vremurile în care ascultam mult acest subgen. Deși nu mai e chiar în topul preferințelor mele, încă pot să apreciez melodii precim Shining Path

2. KYPCK e o trupă finlandeză dar care cântă în rusă, ceea ce se potrivește perfect cu muzica lor, un doom greu și apăsător, cum ar fi cel din Chernaya Dyra.

3. Honeysuckle Weeks e unul dintre cele mai frumoase albume de indie rock iar Submarine Symphonika e piesa care deschide albumul și perfectă pentru a mai destinde atmosfera după presiunea celor de la KYPCK.

The Submarines sunt de altfel o formație care merită ascultată, au multe piese cunoscute, frumoase și vesele.

4. Nargaroth e un artist controversat de black metal. La fel ca Shining nu își vede melodiile ca fiind black metal ci le consideră "metal mizantropic", neavând treabă cu satanismul, influența clasică a black-ului.

Ca muzician îl consider talentat .Sommer, de exemplu, e o piesă foarte faină, de pe albumul Jahreszeiten, un album conceptual care te trece prin cele patru anotimpuri.

Piesa următoare, Von Scherbengestalten Und Regenspaziergang (Vision Eines Realen Todes), nu e una dintre preferatele mele dar... e o manea metal! Imaginați-vă ritmuri de tobe scoase din străfundurile lui Guță, de dat din buric, cu ritmuri cacofonice și brutale de black metal peste. E de neratat!

5. Soulrelic au fost o formație de gothic din Finlanda (nu gothic-ul cu solistă, celălalt gothic). The Rain Of Sorrow e una dintre piesele lor mai reușite, melodioasă, calmantă, numai bună să îți spele urechile după Nargaroth.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI
Melodii pe alese - VII
Melodii pe alese - VIII
Melodii pe alese - IX
Melodii pe alese - X
Melodii pe alese - XI
Melodii pe alese - XII
Melodii pe alese - XIII
Melodii pe alese - XIV