Melodii pe alese - X

Melodii pe alese - X
Photo by Wes Hicks / Unsplash

1. Waking Life a fost un film memorabil care m-a marcat profund. Dincolo de filozofia din spate, am reținut și coloana sonoră, oferită de Tosca Tango Orchestra și în special melodia El Cholulo, ce au reușit să mă facă să apreciez tangoul.

2. Nu ne ducem departe nici cu următoarea piesă, Takhisis Dance a trupei austriece de neoclassical dark wave Dargaard. E un instrumental cu tente medievale, la fel de dansant, dar cu ceva tente mai întunecate (oarecum logic, ținând cont că Tahkisis e zeița răului din universul Dragonlance)

3. Tentele întunecate se accentuează în melodia Safe a trupei canadiane de metal Kittie, cei care au scos și melodia Brackish (mult mai alertă și dansantă).

4. După o piesă întunecată urmează una luminoasă ca o zi de vară, August Serenade a lui Suga Shikao, un muzician japonez foarte talentat. Teoretic face parte din OST-ul anime-ului Honey and Clover dar cine e o melodie de sine stătoare, cu un videoclip oficial ce vine la pachet cu subtitări în engleză pentru versuri.

5. Iar în încheiere rămân tot pe OST-uri anime, cu Karenai Hana, interpretată de Mikuni Shimokawa, ending-ul seriei anime Full Metal Panic! (excelentă, ar trebui să îmi fac timp să o revăd)

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI
Melodii pe alese - VII
Melodii pe alese - VIII
Melodii pe alese - IX