Melodii pe alese - XVI

Melodii pe alese - XVI
Photo by hosein zanbori / Unsplash

1. Setul de recomandări de data asta începe, nostalgic, cu o melodie care se numește Nostalgia. Dar nu orice fel de nostalgie, una mai întunecată, de la Nocturnal Depression, o trupă franceză de DSBM. Growl-uri de black pe ritmuri lente și atmosferice, o combinație clasică

2. Rămânem tot pe ritmuri ceva mai puțin vesele, cu melodia Bleed a formației americane Tapping the Vein, pe care am mai recomandat-o dar care a dispărut, din nefericire.

3. O altă formație care a dispărut e Grayscale, o trupă finlandeză de gothic metal (e ceva cu Finlanda și gothic-ul, vă zic!), dar care a lăsat în urmă o piesă precum The World Today, cu un refren care continue să bântuie.

4. Nu o să fac greșeala să sar peste I Make The Mistake, o melodie din celălalt tip de gothic metal (cel cu solistă), de la formația norvegiană Mortal Love. Nici ei nu mai sunt activi, dar au lăsat în urmă câteva albume reușite. Ok, poate nu au revoluționat genul dar nici tocmai șterși și generici nu au fost.

5. O să închei, ironic, cu opening-ul seriei Hellsing, Logos Naki World de la RavenWings. O combinație suavă de rock și jazz, cu ceva engleză stălcită de japonezi dar nederanjantă, e o melodie memorabilă, pe măsura anime-ului. De altfel, atât seria originală cât și OVA-urile mai noi au avut muzică excelentă.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI
Melodii pe alese - VII
Melodii pe alese - VIII
Melodii pe alese - IX
Melodii pe alese - X
Melodii pe alese - XI
Melodii pe alese - XII
Melodii pe alese - XIII
Melodii pe alese - XIV
Melodii pe alese - XV