Melodii pe alese - VIII

Melodii pe alese - VIII
Photo by Wes Hicks / Unsplash

1. Forest of Shadows e o formație suedeză de metal atmosferic, cu tente de doom, gothic și chiar death. Sleeping Death e o melodie care, după cum îi spune numele, evocă somnul cel de moarte. E frumoasă dar foarte melancolică și pe măsură ce minutele trec (are cam un sfert de oră), devine din ce în ce mai apăsătoare.

2. Ra e o trupă de metal alternativ american cu influențe egiptene. - Tell Me e doar prima din listă, au multe melodii frumoase, precum Sky, Rectifier sau Do You Call My Name, una dintre cele unde influențele egiptene sunt cel mai evidente.

3. Aș fi vrut să pun melodia Remoras de pe albumul cu același nume al trupei Radar, dar nu se găsește pe nicăieri...
Nici Nighttime Deception nu e o piesă dar, dar nu e Remoras dar asta e, trebuie să pivotez. A auzit prea multă lume de trupa finlandeză de post-metal Radar, de-aia.

4. Theathres des Vampires e o trupă italiană de gothic metal (și una dintre cele mai bune din gen). Într-adevăr, e ceva mai... teatrală, cu temele vampirice dar până la urmă asta înseamnă un vibe gothic, nu?

All My Tears e doar una dintre nenumăratele lor piese reușite.

5. Am mai vorbit despre Before the Dawn (a treia recomandare) dar merită încă o mențiune pentru piesa următoare dintr-un motiv simplu: nu pentru că e bună (deși este!) ci pentru că are un nume care o face practic imposibil de găsit pe Internet, deci dacă nu știi despre ea, nu o găsești: "...".

E de albumul Deadlight, a 10-a piesă. A trebuit practic să caut playlist cu albumul ca să dau de ea.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI
Melodii pe alese - VII