Melodii pe alese - III

Melodii pe alese - III
Photo by Simon Noh / Unsplash

1. Încep seria curentă de recomandări muzicale cu o piesă românească, de la formația Crize: Cădere liberă. Dacă vă place piesa, și restul albumului Refulări e la fel de bun și se găsește pe YouTube.

2. Melodia următoare m-a dus într-o căutare de trupe hispanice de metal. Espasmos del Veneno a formației mexicane de gothic metal Anabantha suna atât de bine și de diferit de metalul gotic european încât am vrut să văd ce mai găsesc.

Din nefericire, doar Anabantha a fost memorabilă. Din fericire, Anabantha e o formație solidă, cu multe albume, deci poate compensa lipsa altor trupe.

3. A treia melodie e una mai obscură, Comme Il Faut, a celor de la Enslavement of Beauty, o trupă norvegiană de black metal simfonic. Și Benign Bohemian Brilliance e o piesă la fel de bună de pe același album (Megalomania).

4. Acum 10-15 ani nu ascultam doar foarte mult metal ci mă și uitam la multe anime-uri. Printre acestea se numără Elfen Lied, o serie... discutabilă, cu un review disponibil pe Fortăreața Otaku. Dar dacă părerile sunt împărțite în privința anime-ului, coloana sonoră e indiscutabil superbă, în special Shinkai.

5. Dacă am început cu o formație românească ar fi frumos să termin tot cu una autohnonă, nu? Din Noaptea Veșniciei, de la Ra. Versurile sunt ale lui Eminescu, muzica nu.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II