Melodii pe alese - I

Melodii pe alese - I
Photo by Simon Noh / Unsplash

Din ciclul "azi nu am avut timp sau inspirație să scriu ceva", încep o nouă serie de postări unde voi prezenta o suită dintre melodiile mele preferate, redescoperite din pagina de Loved din contul de Last.fm.

Melodiile care urmează sunt printre cele mai puțin populare sau cunoscute publicului larg și tot ce au în comun este că mi-au plăcut cândva în mod special.

1. In Flames se numără printre formațiile mele preferate dar mi-au plăcut pentru partea de melodic death metal. Cu Metaphor, în schimb, că pot face și muzică frumoasă, de suflet, și nu doar de dat din cap.

2. Buckethead e genul de artist care, atunci când eram în liceu, mi se părea culmea showmanship-ului muzical. Un chitarist de excepție care cânta cu o mască pe față și o chitară pe cap? Ce poate fi mai tare de atât?

Deși a avut multe colaborări excelente alături de artiști consacrați, cum ar fi Serj Tankian și melodii superbe precum Coma, unde și-a combinat talentul de chitarist cu vocile altora, Droid Assembly mi se pare o melodie mult mai iconică și reprezentativă.

3. Lake of Tears e o formație care ar merita propriul post (și probabil îl va primi). Nu pot însă să trec peste Forever Autumn. Chiar dacă pentru mine balanța înclină în favoarea Katatoniei și Unfurl pentru cea mai frumoasă melodie, Forever Autumn e clar cea mai frumoasă piesă melancolică.

4. Entwine au fost o formație finalandeză de gothic metal. Bleeding for the Cure e melodia mai ritmată și aleasă ca exemplu, dar Closer (My Love) e mai romantică.

5. Nirvana nu e deloc o formație obscură, ba chiar e una dintre cele mai populare trupe de rock. Do Re Mi (Home Demo), în schimb, e o melodie pe care nu cred că o cunoaște atât la fel de multă lume.

Sigur, nu e la fel de catchy precum Smells Like Teen Spirit sau Sliver dar are frântura aceea de talent în formă crudă și incipientă. O asculți și înțelegi de ce au ajuns legendari.