Melodii pe alese - XVII

Melodii pe alese - XVII
Photo by hosein zanbori / Unsplash

1. De data asta o să trec de la metal la nu-metal cu piesa The Reflection de la trupa americană TRUSTcompany. Ok, poate nu e o tocmai ceva mind-blowing dar e nostalgică. Era mai bine când nu-metal-ul era la modă.

2. Și dacă tot vorbim de nu metal și vremuri nostalgice, am avut și noi muzică frumoasă pe vremea aia, cum ar fi Coboară-mă-n Rai de la Coma. Iar dacă tot vorbim de Coma, toată lumea știe că Bruzli îl bate pe Vandam, da?

3. Revenim la metal serios cu piesa Smithereens de la Amorphis. O trupă foarte diversă din Finlanda, a fost înființată în 1990 și continuă să fie activi, scoțând multe albume bune.

4. Ne apropiem de final, e cazul să dansăm puțin și să dăm serios din cap pe ritmuri tot finlandeze, dar nu de orice fel ci de trolli finlandezi: En Mäktig Här de la Finntroll. Cine spune că metalul nu poate fi muzică de petrecere nu i-a ascultat pe cei de la Fintroll.

5. Rămânem tot pe ritmuri nordice, dar de data asta de la formația faroeză(?) de folk metal Týr cu a lor piesă Ormurin Langi. Titlul este cel al unei balade de folk din Insuelele Faroe, Ormurin Langi care era numele corabiei lui Olaf Tryggvason un important rege norvegian.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI
Melodii pe alese - VII
Melodii pe alese - VIII
Melodii pe alese - IX
Melodii pe alese - X
Melodii pe alese - XI
Melodii pe alese - XII
Melodii pe alese - XIII
Melodii pe alese - XIV
Melodii pe alese - XV
Melodii pe alese - XVI