Melodii pe alese - XI

Melodii pe alese - XI
Photo by Mohammad Metri / Unsplash

1. Am încheiat postarea precedentă cu un OST anime, încep cu un OST anime. Mai exact, Little Viking - Future, de pe coloana sonoră a Kiddy Grade (un anime care nu avea dreptul să fie pe cât de bun a fost)

2. După titlu, The Beginning and the End ar fi fost mai adecvată pentru începutul sau sfârșitul acestui post dar s-a nimerit să pice la a doua poziție. Produsă de trupa americană de post-metal Isis e o piesă memorabilă.

3. Nu știu cine își mai amintește de E.M.I.L., o formație românească de punk și ska, dar Copacii înfloriți e frumoasă și în 2024 (și nu doar ea, au multe melodii bune precum Supradoză de Vise sau Da Vrei).

4. The Pillows sunt o trupă japoneză de rock (comparată de unii cu The Beatles). I-am descoperit prin soundtrack-ul anime-ului FLCL(un OVA memorabil) și s-au strecurat în playlist-ul meu datorită multelor cântece reușite. Little Busters e unul dintre aceste cântece și da, e din coloană sonoră a FLCL.

5. Termin seria de recomandări cu o schimbare bruscă de gen, ceva metalcore de la Poison the Well. Nu mai sunt sigur cum i-am descoperit, mai ales că nu prea sunt fan metalcore decât cu foarte mici excepții dar trupa are multe piese bune, cum ar fi Breathing's for the Birds

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI
Melodii pe alese - VII
Melodii pe alese - VIII
Melodii pe alese - IX
Melodii pe alese - X