Melodii pe alese - XXVIII

Melodii pe alese - XXVIII
Photo by Marius Masalar / Unsplash

1. Dimmu Borgir nu mai au nevoie de nici o introducere. Norvegienii sunt probabil printre primele formații la care se gândește un ascultător tipic la black metal.

Raabjørn Speiler Draugheimens Skodde e o melodie mai puțin cunoscută dar reușită și are tot ceea ce i-a făcut pe Dimmu Borgir populari: ritmuri melodice dar în același timp cu duritatea black metal-ului.

2. Opeth sunt una dintre cele mai bune trupe de metal și nu doar pe nișa lor de metal progresiv. Nici ei nu au nevoie de o introducere. Melodia care urmează, în schimb, e mai puțin cunoscută.

The Night And The Silent Water. De pe albumul Morningrise din 1996 (cel de-al doilea album Opeth) e mai puțin rafinată decât piesele recente și are accente mult mai evident de death metal. În același timp, are și partea progresivă și melodioasă din prezent care i-a făcut faimoși.

Nu vă lăsați păcăliți de început, nu e doar growl-uri și death.

3. Short Leg Summer sunt o formație japoneză cunoscută pentru piesele compuse pentru seria anime Eyeshield 21. Song of Power reușește să iasă însă din tiparul tipic al pieselor "anime" și are farmecul tipic al rockului japonez, diferit de cel din vest.

4. Tot la capitolul melodii "anime", avem Moon on the Water (Full Moon Sway), cântată de Sowelu pentru anime-ul Beck: Mongolian Chop Squad, o serie despre o formație de rock.

5. Și dacă tot vorbim de Beck, o altă melodie din coloana sonoră este Follow Me de la Beat Crusaders, o piesă pe care fanii The Beatles o vor aprecia cu siguranță.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI
Melodii pe alese - VII
Melodii pe alese - VIII
Melodii pe alese - IX
Melodii pe alese - X
Melodii pe alese - XI
Melodii pe alese - XII
Melodii pe alese - XIII
Melodii pe alese - XIV
Melodii pe alese - XV
Melodii pe alese - XVI
Melodii pe alese - XVII
Melodii pe alese - XVIII
Melodii pe alese - XIX
Melodii pe alese - XX
Melodii pe alese - XXI
Melodii pe alese - XXII
Melodii pe alese - XXIII
Melodii pe alese - XXIV
Melodii pe alese - XXV
Melodii pe alese - XXVI
Melodii pe alese - XXVII