Melodii pe alese - XVIII

Melodii pe alese - XVIII
Photo by hosein zanbori / Unsplash

1. Samael e una dintre trupele pe care am realizat că nu le-am mai ascultat de ani buni deși într-o vreme erau pe heavy repeat în playlist-ul meu.

Au început ca o trupă de black metal, cu tente de symphonic, apoi au alunecat încet spre metal industrial. De o vârstă cu mine (sunt activi din 1987), au multe melodii reușite iar Diamond Drops e una dintre cele mai ascultate melodii pentru mine și nu de la Samael ci la modul general.

O piesă industrială, cu un refren care te bântuie și ritmuri care te fascinează, rămâne printre preferatele mele chiar și azi.

2. Poisonblack e o altă trupă finlandeză de gothic metal (am impresia că toate trupele de gothic pe care le-am recomandat au fost finlandeze).

Rush bate ceva mai mult spre metal industrial, că tot vorbeam de Samael, dar e mult mai energică și e genul de piesă unde titlul se potrivește cu ritmurile.

3. O să pun o frână bruscă după melodia alertă de mai devreme și o să trec pe ceva mult mai atmosferic: Monumentale Schwarze, piesa mea preferată de la Vinterriket (cam singura memorabilă, sincer să fiu), o trupă mai puțin cunoscută de black metal atmosferic / ambiental. E o zi rece de iarnă în formă muzicală.

4. Am mai recomandat Isis, o trupă americană de post-metal iar acum revin cu Hym (JK Broadrick remix), o piesă grea, apăsătoare dar în același timp hipnotizantă și superbă.

5. În încheiere, schimbăm iar ritmurile cu Europa Calling, o piesă mult mai melodioasă și melancolică de la Sagittarius, cea care cântă neoclassical / neofolk (sunt mai multe formații cu acest nume).

Nu pot să spun că neofolk-ul m-a prins dar Europa Calling chiar e o piesă foarte bună.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI
Melodii pe alese - VII
Melodii pe alese - VIII
Melodii pe alese - IX
Melodii pe alese - X
Melodii pe alese - XI
Melodii pe alese - XII
Melodii pe alese - XIII
Melodii pe alese - XIV
Melodii pe alese - XV
Melodii pe alese - XVI
Melodii pe alese - XVII