Melodii pe alese - IX

Melodii pe alese - IX
Photo by Wes Hicks / Unsplash

1. Tapping the Vein a fost o formație de rock din Statele Unite care a scos doar două albume, din nefericire, dar cu multe piese reușite, una dintre ele fiind Butterfly. Cu o solistă cu o voce ușor mai gravă, precum cea a Sandrei Nassic de la Guano Apes și cu ceva influențe industriale și poate chiar și gotice, mi-au plăcut mult pe vremuri.

2. Drowning Pool nu e tocmai o formație obscură. Au avut un album de debut extraordinar, Sinner, cu foarte cunoscutul hit Bodies (let the bodies hit the floooooor), apoi solistul original a decedat (probleme cu inima). Au reușit însă să găsească un nou vocalist și să continue cu succes, compunând melodii la fel de frumoase și reușite precum Reason I'm Alive.

3. Nici Dimmu Borgir nu e o formație obscură. Ba mai mult chiar, sunt poate formația atunci când vine vorba de symphonic black metal precum și una dintre trupele de black care au reușit să pătrundă în mainstream, în special datorită colaborărilor vocalistului Shagrath cu alte trupe, cum ar fi cea cu Kamelot (Kamelot ăla vechi, cu Roy Khan).

I-am descoperit de la o vârstă foarte fragedă, prin intermediul unui văr care asculta multe metale și mi-au plăcut. Dar deși sunt faimoși mai mult pentru melodii precum Puritania, unde sunt clare accentele de black metal, au și piese instrumentale frumoase, cum ar fi Inn i evighetens mørke (part 1).

4. Stream of Passion, o altă bandă populară, a fost o formație olandeză de progressive metal, fondată de Arjen Anthony Lucassen (omul din spatele Ayreon) și de solista Marcela Bovio.

Regret faptul că s-au despărțit pentru că mi se păreau printre cele mai bune trupe de metal cu solistă, la nivelul Nightwish sau Within Temptation, dar asta este. Ne bucurăm în continuare de piese vechi, cum ar fi Open Your Eyes.

5. Revenim la formații obscure cu Ea, o formație despre care nu se știe foarte multe. Cântă un doom metal foarte frumos și au rămas în lista mea de favorite cu Laeleia, o piesă de aproape 20 de minute.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI
Melodii pe alese - VII
Melodii pe alese - VIII