Melodii pe alese - VII

Melodii pe alese - VII
Photo by Wes Hicks / Unsplash

1. După atâta metal și rockereală recomandă în posturile de până acum e ciudat să încep cu o melodie house. Pe de altă parte, Lost, produsă de Roger Sanchez și cântată de Lisa Pure, e o piesă al cărei refren la pian încă îmi place, chiar și peste 16 ani.

În plus, la ce recomandare urmează, parcă e mai bine să încep cu ceva mai lejer.

2. Ați fost avertizați, urmează ceva mai atipic. Dämmert, gelähmt und mit scheinbar erloschenem Geist (care Google Translate spune că ar însemna "Twilight, paralyzed and with a seemingly dead spirit") e o piesă de black metal atmosferic, cu un ritm hipnotizant, al formației suedeze Urfaust.

Nu pot să zic că mi-a plăcut așa mult trupa, dar piesa de mai sus da, e în continuare bună pentru genul ei.

3. Acum ceva vreme a existat o trupă americană de heavy metal, Nevermore. Prin anii 90, prietena solistului a dispărut...

Albumul Dreaming Neon Black, lansat în 1999, descrie povestea unui om care înnebunește treptat după ce unica femeie pe care a iubit-o moare.

Se vede că s-a pus suflet în album, și în special în piesa Forever. Atunci când artiștii se inspiră din experiențe personale iese întodeuna ceva memorabil, chiar dacă melodia în cauză e mai deprimantă.

4. Nici melodia care urmează, Anyone, Anywhere a formației britanice Anathema nu e mai veselă. Dar asta nu o face mai puțin frumoasă.

Și Closer e foarte, foarte, foarte, foarte frumoasă și mai puțin tristă.

5. Ultima piesă nu e deprimantă, dar e black. Things That I e cântată de o formație românească, Indian Fall (au și pagină de Facebook).

Sincer să fiu, nu îmi mai amintesc prea multe despre ei, doar că Things That I mi-a plăcut în mod special datorită sound-ului inedit pe care îl avea: un pic de black, un pic de simfonic, un pic de alternativ, un pic de gothic.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V
Melodii pe alese - VI