Run For Heroes - prima ediție

Run For Heroes - prima ediție

Printre motivele pentru care încă mai intru ocazional pe Facebook se numără și faptul că mai aflu de concursuri noi prin intermediul fie al reclamelor, fie al postărilor de pe grupurile de alergare.

O astfel de cursă a fost Run For Heroes, organizată de echipa de la Run in Bucharest, cei care organizează și Maratonul și Semimaratonul Bucureștiului, dar și alte curse precum Bucharest 10k Grand Prix.

Cursa a reușit să îmi atragă atenția prin faptul că urma să fie una cu costume, în care participanții urmau să primească acessorii de supererou la alegere (cape și măști) și să alerge în scop caritabil. Cam ca la Zaiafet Wine Race dar fără să am stresul de a-mi căuta singur un costum.

Traseul urma să fie o tură de Herăstrău (7 kilometri), parc în care nu am mai avut ocazia să alerg până acum, contribuția de participare a fost mică (100 de lei) iar de organizatori știam că sunt serioși. Cum să nu mă înscriu în aceste condiții?

Cum a fost pe partea de alergare?

Deși ora de start a fost relativ târzie (oficial la 10:30 dar decalată cu 10 minute), din fericire vremea s-a mai răcorit suficient pentru a nu transforma totul într-o experiență neplăcută.

Mi-am făcut ceva griji legate de aglomerație, rămas cu ceva sechele de la porțiunile înguste de la Sun Challenge dar a fost suprinzător de lejer. E drept, și eu am încercat să mă bag mai în față și am avut un ritm ușor peste medie (5:13 km / minut), ceea ce mi-a permis să las "turma" în spate, dar în același timp parcul nu a fost închis publicului larg iar potecile nu sunt super largi. Cu toate acestea, nu am avut probleme și am putut alerga după pofta inimii. Oricum, cursa e clar una de distracție. Cu mască pe față și o capă fălfâindu-se în urma ta nu poți să ai pretenții la timpi record.

Cum a fost atmosfera?

A trecut ceva vreme de când nu am mai participat la o cursă de alergare așa veselă. Ideea de costumație de supererou a prins la public și mulți participanți veniseră cu accesorii proprii. O fată chiar era vopsită toate verde, stil She-Hulk.

Accesoriile oferite de organizatori erau și ele simpatice. Dacă masca am ținut-o totuși pe șapcă (era incomod de purtat sub șapcă iar eu nu aveam nici mai mică intenție să alerg vara și fără șapcă, și fără ochelari de soare), am purtat capa pe spate și nu am fost singurul.

Ba cape roșii cu măști de Superman, ba cape negre cu măști de Batman, ba coronițe și manșete argintii de Wonder Woman. Cam toată lumea era costumată și se simțea bine.

E drept, nu a fost tocmai comfortabil să alerg cu o capă pe spate, iar eu am avut avantajul de a avea la mine ace de siguranța extra ce mi-au permis să o fixez de guler, în loc să fiu sugrumat de șnur. Dar în același timp... am alergat cu o capă roșie de supererou în spate? Cât de des poți face asta?

Și cred că a fost o experiență inedită și pentru ceilalți oameni din parc. Dacă tot îți taie calea alergători, măcar să fie unii costumați distractiv. De altfel, reacția trecătorilor chiar mi s-a părut una pozitivă și nu părea nimeni deranjat de puhoiul de oameni care alergau prin parc.

Cum a fost organizarea?

Bună, așa cum am ajuns să mă aștept de la cursele organizate de Run in Bucharest.

Participanții

Au fost surprinzător de mulți participanți, de toate vârstele și din toate categoriile. Nu am găsit cifre exacte la momentul în care scriu acest post, dar estimez că au fost câteva sute de oameni.

Și nu doar familii venite pentru cursa copiilor, se vedea că veniseră mulți alergători dornici să participe la o cursă alături de alți împătimiți.

Traseul

Traseul a constat într-o tură de Herăstrău de 7 kilometri. Nu a fost tocmai bine-marcat dar prin natura sa a fost intuitiv și a avut voluntari și marcaje în zonele problematice. Și, din nou, nu a fost o cursă competitivă prin Natura ei, ca să fie mari probleme dacă ratai ceva.

Ridicarea kit-urilor

Kit-urile s-au putut ridica doar în ziua cursei, între orele 8 și 10 (cursa era programată să înceapă la 10:30). Pe la ora 9 și 15(?), când am ajuns eu, era o coadă micuță dar care s-a mișcat foarte repede. În schimb, în apropierea orei 10 au început să apară întârziații ceea ce a dus la formarea unei cozi imense.

Chiar și așa, lucrurile s-au mișcat acceptabil, fiind necesară doar o mică decalare a startului de aproximativ 10 minute. Dacă se va mai organiza și o a doua ediție ar fi totuși util să poți ridica kit-urile și în zilele de dinainte, pentru a evita astfel de situații.

Zona de start

Zona de start a fost amplasată la Roaba de Cultură. Un loc spațios, aerisit, verde, bine amenajat cu băncuțe și zone de activitate. Sincer, nu mă așteptam la ceva atât de simpatic dar și practic într-un parc.

A fost loc suficient și pentru încălzire, și pentru însoțitori dar și pentru copii.

Run for Heroes la Roaba de Cultură

Garderobă și vestiar

Nu a existat vestiar dar a existat o garderobă unde puteai să îți lași bagajul. Dacă peste vestiar am putut să trec peste, fiind totuși vară și perfect posibil să vii și să pleci direct în hainele de alergat, garderoba era obligatorie pentru cei fără însoțitori care să le păzească bagajele și deci bine-venită!

De asemenea, pe lângă toaletele destul de numeroase din zonă, s-au instalat și unele noi în zona de start încât nu au fost capitole nici la acest capitol.

Rezultatele

Rezultatele nu au fost publicate la ora la care scriu acest post (în seara zilei de cursă), ceea ce e un minus. Din nou, a fost o cursă de distracție dar tot sunt curios să știu unde m-am clasat și câți alți alergători au mai fost.

Numerele de concurs au fost însă dotate cu cip deci mă aștept la niște timpi oficiali reali publicați în curând. Mi-ar fi plăcut totuși să le văd în timp real.

Edit 16.06.2024 - Rezultatele au fost publicate, atât cu link pe website cât și postare pe Facebook. M-am clasat pe locul 87 din 556 de concurenți listați, cu un timp oficial de 0:36:12, deloc rău.

Poze din timpul concursului

Nici de poze nu știu încă nimic dar probabil vor exista, fiind destui fotografi oficiali pe traseu dar și în zona de start. Voi reveni cu informații când voi știi la rândul meu mai multe.

f - Pozele au apărut și ele, anunțate atât pe website cât și pe Facebook. S-au folosit albume Pixoner cu identificare pe bază de selfie și de timestamp. Ar fi fost și mai bine pe bază de BIB în condițiile în care cursa implica să fii costumat dar asta este.

Ce a conținut kit-ul de concurs și cum a fost medalia?

Kit-ul de concurs a fost unul atractiv, cel puțin pentru mine. Nu a conținut pliante, vouchere sau băuturi dar a venit cu o borsetă de alergare faină (chiar aveam nevoie de una), o mini-manșetă cu fermoară, tot practică, și un suport de braț pentru telefon.

Teoretic se adaugă aici și capa și masca de alergare dar sunt mai degrabă un bonus decât ceva pentru care să te înscrii.

Nici tricoul nu e rău deloc, are o culoare frumoasă și în afara logului competiției nu are pe el alte texte, logo-uri sau imagini.

kit-de-concurs-run-for-heroes.jpg

Medalia e și ea reușită și calitativă, reprezentând un mememto perfect de la o cursă inedită și bine-organizată.

A meritat?

Mi-a plăcut, mai venim dacă se mai ține. Nu pot să spun că am fost dat pe spate de alergatul în Herăstrău (prefer Carol și Tineretului) dar competiția în sine a fost una foarte memorabilă.

Hai și cu ediția a doua!