Adevăratele știri - XII
- În articolul Elon Musk's Wild Ride biograful Ashlee Vance examinează companiile faimosului antreprenor (SpaceX, Tesla și Solar City), în lumina recentelor sale declarații legate de colonizarea planetei Marte.
Musk, despre care am mai scris și eu puțintel într-un articol despre hyperloop-ul său, este fără doar și poate una dintre cele mai marcante personalități ale acestui secol. Un articol despre el nu are cum să nu fie interesant.
- A Javascript journey with only six characters e o călătorie simpatică în universul al Javascript, demonstrând cum poți face aproape ori folosind doar șase caractere:
[
,]
,(
,)
,!
și+
.
Pentru unii poate fi un argument al frumuseții acestui limbaj, pentru alții un argument al cât de ciudat e JavaScript. Dar indiferent de tabăra în care te afli, e greu să nu apreciezi ingeniozitatea șmecheriei.
- Următoarea recomandare alunecă serios spre domeniul S.F. și descrie povestea unui bot construit în memoria lui Roman Mazurenko.
După ce Roman Mazurenko, prietenul drag al Eugeniei Kuyda, a murit, aceasta și-a folosit cunoștințele din domeniul Inteligenței Artificiale și "urmele" lăsate de Roman pe rețelele sociale pentru a construi un bot care poate conversa aproape la fel cum ar fi făcut-o Roman dacă era încă în viață.
Personal cred că avem mai puțin de 10-15 ani până când un astfel de serviciu va deveni accesibil tuturor, la o scală largă. Dar până atunci articolul servește ca o temă de gândire excelentă asupra implicațiilor etice și spirituale ale unor astfel de practici.
-
E greu să fii manager, povestește un sysadmin pe Reddit. Citind ce are de spus, e la fel de greu să nu fii de acord cu el și să vezi cu ocazia asta ce implică munca de manager și cât de dificilă poate fi.
-
Pentru următorul articol titlul spune tot: Cum un scammer mi-a furat 500 de dolari și cum a ajuns să mă implore să nu îl pârăsc părinților.
Christian Haschek e un tânăr programator cu un CV impresionant. E ultima persoană pe care ai vrea să o fraierești pe Internet, după cum un puștan șmecheraș a aflat pe propria piele.
- We’re F*cked, It’s Over. Or Is It? e un articol scris de antreprenorul grec Michalis Gkontas, în care relatează problemele de care s-a lovit în încercarea de a construi un start-up.
E interesant pentru că prezintă și alte tipuri de probleme, nu doar clasicele "angajații e hoți și mă fură" sau "ANAF e hoți și îmi cere șpagă".
-
Următoarea poveste e mai vechiuță și descrie cum un fermier japonez folosește tehnici de deep learning și TensorFlow pentru a crește castraveți, demonstrând că inteligența e de aur în orice domeniu, chiar și în mai puțin nobila agricultură.
-
Și dacă tot "suntem" în Japonia, mai am încă o recomandare: lecțiile care se pot trage din eșecul Uber în Japonia.
-
În ziua de azi, când orice neica-nimeni își poate face un blog, un cont de Facebook sau Twitter și să înceapă să își publice opiniile, cenzura pare mai dificilă ca oricând. Nu, nu e, doar că acum se joacă la un cu totul și cu totul alt nivel.
Democratizarea cenzurii e un articol scris de Brian Krebs, un personaj faimos în domeniul securității online, și în care prezintă atacul concentrat asupra blogului său, explicând cu această ocazie modul îngrijorător în care guvernele încearcă să controleze Internetul.
-
Ce implică să cumperi un proiect online cu 128.000 de dolari e un articol scris de noii proprietari ai startup-ului CodeTree, detaliind modul în care au achiziționat afacerea. Foarte educativ!
-
Internetul a schimbat tot e un articol superb de pe Backchannel, scris de un jurnalist care se întoarce acasă, într-un orășel minuscul și izolat din America, prezentând modul în care Internetul a schimbat viața locuitorilor.
-
Dacă o să mă acuze vreodată cineva că îmi pierd timpul citind prea mult SF, o să le ofer cu aroganță un link către următorul articol: Importanța Science-Fiction pentru antreprenori, un editorial TechCrunch despre influența reală și tangibilă a SF-ului asupra societății.
-
În încheiere, un articol istoric pe care l-am citit fascinat la începutul săptămânii: When Roman “Barbarians” Met the Asian Enlightenment.
Lunguț dar bine scris, bine documentat și cu ilustrații superbe, articolul oferă șansa de a afla ceva mai multe despre civilizațiile asiatice.