Adevăratele știri - IX

Cum săptămâna trecută am tras mâțele de coadă, mă văd nevoit să revin în forță azi. S-au strâns mult prea multe articole și link-uri interesante în lista mea.

  1. Ce se întâmplă atunci când un elev leneș încearcă să își rezolve tema la programare pe internet și întreabă pe Quora How do I write a program that produces the following output?. Primește o sumedenie de răspunsuri, doar că nu cele pe care și le-ar fi dorit.

Întrebarea a devenit o sursă de amuzament pentru toți programatorii care au văzut, oferindu-se răspunsuri fie în limbaje aproape ezoterice sau de mult uitate (Brainfuck sau Prolog, de exemplu), fie la modul overkill, cu o întreagă arhitectură enterprise în spate.

  1. Două interviuri foarte interesante pentru cei interesați de futurism, unul cu noul cap al Microsoft, Satya Nadella despre inteligența artificială și framework-ul dezvoltat de aceștia și altul cu fondatorul publicației Wired, [Kevin Kelly, despre tehnologiile care ne vor domina viitorul]( http://www.smithsonianmag.com/innovation/wired-founder-kevin-kelly-on-technologies-that-will-dominate-our-future-180959708/?no-ist).

E bine să fim și mai optimiști și să îndrăznim la o zi de mâine cu mai mult Pokemon Go și mai puține atentate, nu?

  1. Un articol scris într-un mod simpatic care explica What learning algorithms can predict that our physics theories might not

  2. O știre deja fumată dar nu mai puțin îngrijorătoare, tocmai am depășit recordul pentru cel mai călduros an de 9 ori la rând. Dar încălzirea globală nu există, desigur.

  3. Un articol ca la carte despre Pokemon Go, care explică mecanismele din spatele jocului și prezintă și alte inițiative similare din trecut care i-au pavat drumul

  4. Întâmplarea face ca ieri să fi avut loc un alt atac terorist inițiat de tineri musulmani, de data aceasta în Munchen. Reacția umană, și de înțeles până la urmă, e una plină de ură și dominată de nevoia de răzbunare. Dar citind despre modul în care un oraș danez a ajutat tinerii să întoarcă spatele ISIS, poate ne mai schimbăm puțin mentalitatea.

  5. În afară de a comite atentate și de a se juca Pokemon Go, se pare că adolescenții din ziua de azi au și alte preocupări. Unul dintre ei a construit un reactor bazat pe fuziune nucleară în dormitor și a răspuns întrebărilor legate de asta pe Reddit

  6. Un alt articol interesant pentru cei din IT prezintă cum funcționa o extensie Chrome cu malware. Conține nu doar detalii tehnice, cât și "sfaturi" pentru cei care nu doresc să ajungă în aceeași situație.

  7. The 7 biggest problems facing science, according to 270 scientists e un articol de pe Vox care prezintă principalele probleme cu care se confruntă cercetătorii în ziua de azi. Ca de obicei, banii sunt o grijă majoră iar granturile nu sunt distribuite optim.

  8. Un jurnal din Venezuela, cu multe poze, în care o corespondentă Bloomberg detaliază problemele cu care se confruntă cei din clasa de mijloc. Nu vreau să mă gândesc cum o duc atunci cei considerați săraci...

  9. Continuând pe tema sărăciei dar de data aceasta cu un articol de pe Vox, aflăm cum îți influențează viața copilăria într-un cartier sărac. Ca de obicei, e un articol despre americani, dar cu concluzii ce se pot adapta și pentru alte țări.

  10. De la sărăciei, la achiziții pe 1 miliard de dolari... Unilever a cumpărat recent Dollar Shave Club. Ce înseamnă asta și care sunt implicațiile achiziției ni se explică pe Stratechery.

  11. Ultimul articol de pe Vox reprezintă [o conversație cu un cercetător pe tema IQ-ului și a testelor de inteligență](http://www.vox.com/2016/5/25/11683192/iq-testing-intelligence ).

  12. Oameni de știință ruși, contrabandă, comunism, spionaj... nu, nu e vorba de un thriller sau un film de acțiune, ci despre un articol fascinant de pe Den Of Geek despre istoria Tetris.

  13. Cum am început postul cu un articol ce conținea practic o colecție de limbaje de programare, se cuvine să îl închei cu unul care explică de ce unele limbaje de programare au avut succes și altele nu.