The Magnificent Seven (2016)

The Magnificent Seven (2016)

Atunci când asamblezi o echipă de actori talentați e greu să nu iasă un film bun. Remake-ul modern al The Magnificent Seven conține un astfel de mix de actori magnifici și reușește să îi pună cu succes la treabă. Sigur, rezultatul cu siguranță nu e ceva care să se poată compara cu varianta originală, de unde și multe critici, dar se ține bine pe picioare dacă ignori acest aspect.

Cu un Denzel Washington în continuare convingător ca star în filme de acțiune (nouă ne-a plăcut atât în The Equalizer, cât și în The Book of Eli) și acompaniat de simpaticul și inegalabilul Chris Pratt (momentan singurul actor care mă poate convinge să văd un film doar pentru că joacă în el) era chiar greu să nu iasă ceva distractiv. Îi menționez acum pe ei doi pentru că reușesc să acapareze cea mai mare parte a poveștii. Dar asta nu înseamnă că restul personajelor sunt neglijabile.

posterul "The Magnificent Seven"
By Source (WP:NFCC#4), Fair use, Link

Am auzit critici legate de faptul că filmul ar fi prea politically correct prin ansamblul său multirasial de personaje dar nu mi s-a părut a fi cazul. E mai degrabă un strop de culoare decât un motiv de cârcoteală.

Fiecare dintre cei șapte magnifici a avut farmecul său. Prefer să nu detaliez, pentru a nu strica din supriză și a lăsa eventualii spectatori să descopere singuri. Ce pot spune e că regret că filmul deja lung (puțin peste două ore) nu a mai avut încă una în care să poată fi prezentați cu toții mai pe larg.

E adevărat, nu avem de-a face cu o nouă capodoperă. Cei Șapte Samurai e recunoscut ca fiind o perlă a cinematografiei, varianta din anii '60 a Cei Șapte Magnifici este iarăși un film marcant. The Magnificent Seven din 2016 în schimb e doar un blockbuster. Dar ca blockbuster filmul nu dezamăgește. Cu schimburi amuzante de replici, personaje carismatice și o poveste interesantă cu multă acțiune nu o să ieși din sala de cinema plictisit.

În funcție de așteptări, filmul merită sau nu văzut. În ceea ce mă privește, m-am dus așteptându-mă la un film distractiv și am primit un film distractiv. Cine caută o capodoperă ar face bine să revadă filmele vechi.