Sun Challenge 2023

Sun Challenge 2023

Anul trecut mi-a plăcut mult la Sun Challenge. Să mă înscriu și la ediția din 2023 a fost o decizie evidentă: traseu frumos, locație accesibilă, medalie superbă și, bonus, alergare pentru o cauză nobilă. Cum să ratez așa ceva?

Cum a fost pe partea de alergare?

Cu vremea anunțându-se frumoasă și cu mine venind pe cai mari de la Crosul Arenelor, desfășurat cu doar o săptămână înainte, m-am așezat la linia de start cu planuri mari. De data asta doream să termin cursa în mai puțin de oră.

Știam la ce să mă aștept: teren prăfuit și ușor accidentat dar fără diferențe mari de nivel (cu o singură urcare/coborâre abruptă) și ceva curbe în zona de deltă. Nimic insurmontabil.

Am tras tare (pentru nivelul meu) și deși am simțit de câteva ori că rămân fără energie și cedez, am reușit spre surprinderea mea să mențin un ritm bine sub 6 minute pe kilometru, ce mi-a permis să termin pe locul 53 (din 135), cu un timp oficial de 55 de minute și 51 de secunde. Aș fi fost chiar mândru dacă traseul era precis deoarece, la fel ca anul trecut, ceasul meu (alt model) îmi arată că distanța reală alergată a fost mai scurtă de 10 km cu aproape 100 de metri.

Dar asta e, am venit ca să alerg la Sun Challenge, nu neapărat să bifez badge-ul de 10 km din Strava. M-am simțit bine iar o parte masochistă din mine se întreabă cum ar fi experiența dacă la anul terenul ar fi noroios în loc de uscat?

Cum a fost organizarea?

M-am bucurat să remarc că nici ediției din 2023 a Sun Challenge nu îi pot reproșa nimic la capitolul organizare. O cursă faină, într-un loc fain, pusă la cale de oameni faini.

Participanții

Și anul acesta a existat un număr limitat de locuri. La cursa de 10k au fost undeva în jur de 130 de participanți, dar startul s-a luat simultan cu cea de 20 de km, deci ceva mai aglomerat.

Ar fi fost utilă o mini-demarcare pe sectoare, în funcție de viteză, deoarece primul kilometru a fost foarte înghesuit iar terenul nu a permis depășiri. Dacă e cineva care vine la această cursă chitit pe a scoate un rezultat cât mai bun, e sfătuit să se bage cât mai în față, altfel va pierde timp prețios.

Ridicarea kit-urilor

La fel ca data trecută, kit-urile au putut fi ridicate în zilele de vineri și sâmbătă, de la Info Point-ul de la intrarea din Sun Plaza.

Zona de start

Și zonele de start au fost aceleași: o dată esplanada de nord a mall-ului Sun Plaza, unde s-a făcut încălzirea și au fost amplasate garderobele, și o zonă mai restrâns, undeva la intrarea în deltă, unde au fost amplasate câteva toalete ecologice și o mini-zonă cu mâncare și băutură.

Garderobă și vestiar

Aceleași observații ca la ediția precedentă: a existat o garderobă însă cum nu am folosit-o, nu sunt sigur de detalii. Vestiare nu am observat nici de data asta.

Rezultatele

Rezultatele au fost afișate la fel ca anul trecut: pe site și în timp real. Nimic fancy, doar o simplă listă cu participanții și pozițiile. Pe de altă parte, nici nu era nevoie de mai mult de atât, ținând cont de numărul relativ mic de concurenți.

Poze din timpul concursului

O îmbunătățire majoră față de anul trecut este că pozele au fost urcate acum pe pixee.ro, grupate automat pe baza numărului de concurs. Iar când acestea au fost gata, am fost anunțat printr-un SMS cu link către album.

Ce a conținut kit-ul de concurs și cum a fost medalia?

Kit-ul de concurs a fost foarte generos anul acesta, poate chiar cel mai generos. Cu o sponsorizare puternică de la Dr. Max, într-o sacoșă specifică am primit o agendă simpatică, un pix, un recipient reutilizabil pentru apă, trei batoane de proteine, un borcan de maioneză Hellman, un plic de cafea Jacobs 3 în 1, câteva mostre Gerovital, o sticlă de Gatorade și un cupon de reducere de 20 de lei pentru cumpărături în magazinul Cora din Sun Plaza.

În schimb, tricoul a fost același ca anul trecut (sau așa părea).

Medalia, la fel ca anul trecut, este absolut superbă și printre cele mai frumoase din "colecția" mea:
medalia Sun Challenge 2023

A meritat?

Da, mai ales pentru traseu. Mai mult ca sigur voi reveni și la anul, poate mai bine antrenat și pregătit de un record personal.