Bucharest 10k Grand Prix 2024

Bucharest 10k Grand Prix 2024

Pe data de 29 iunie 2024 au avut loc cursele de 5 și 10k din cadrul Bucharest 10K Grand Prix, un eveniment făcut de organizatorii din spatele Maratonului și Semi-Maratonului Bucureștiului. Nu numai că se numără printre puținele evenimente care includ o cursă de 5 kilometri, dar e organizată pe timp de seară (5k a început la ora 19:00, 10k la ora 21:00).

Cum a fost atmosfera?

Spre deosebire de anul trecut, când ediția precedentă a fost lovită de o ploaie torențială, anul acesta vremea a fost însorită, poate doar ușor cam caldă.

Oamenii păreau să se time bine însă, a fost și un concert pe la ora 20, între curse (la care nu am stat însă), deci per total un mod frumos de a petrece seara dacă ești un alergător.

Cum a fost pe partea de alergare?

Despre partea de alergare am discutat deja ieri, într-o postare dedicată. Am obținut un rezultat de care am fost foarte încântat, în pofida vremii, cu un timp oficial de sub 25 de minute (first time!) și un nou record personal.

Deși a fost destul de cald, soarele mai intra ocazional în nori și au fost și porțiuni umbrite pe traseu, cât să pot menține un ritm mai alert.

Cum a fost organizarea?

Bună, ca de obicei, și de data aceasta fără ploaie torențială!

Participanții

Ca de obicei, cursele organizate de cei de la Bucharest Running Club au parte un grup divers de participanți, ideale atât pentru începătorii ce doresc să alerge alături de cineva și să nu rămânâ singuri la coadă, dar și pentru alergătorii avansați, care au nevoie de cineva cu care să se întreacă.

Ridicarea kit-urilor

Kit-urile au putut fi ridicate din zona de expo, care s-a ținut și anul acesta tot în Piața Constituției în ziua de vineri, între orele 16-20, dar și în ziua de concurs, până la ora 17:30.

Zona de start

Startul s-a luat direct din Piața Constituție, la fel ca anul trecut. Nu a fost împărțită pe sectoare conform timpilor dar cel puțin la cea de 5k nu au fost chiar atât de mulți participanți.

Garderobă și vestiar

Pe lângă zona unde puteai să îți lași săculețul de concurs, prevăzut special cu un sticker cu numărul de concurs, a existat și de data asta și un vestiar unde puteai schimba hainele transpirate.

Rezultatele

Rezultatele au fost afișate imediat pe site, în timp real. Nimic de comentat.

Poze din timpul concursului

Despre poze nu știu încă nimic, revin când voi avea detalii.

Ce a conținut kit-ul de concurs și cum a fost medalia?

La capitolul kit de concurs, în continuare nimic notabil. Vreo trei pliante, două mostre de creme, un pachețel de biscuiți și o ciocolată Rom topită. Tricoul a fost simpatic, în schimb, de la Asics și fără prea multe logo-uri pe el.

În ceea ce privește medalia e mai interesantă decât cea de anul trecut, numai bună de afișat și fălit.

medalie Bucharest Grand Prix 2024

A meritat?

Da, e altceva să nu mai fii nevoit să te trezești cu noaptea în cap pentru o cursă dar la anul fie mă voi înscrie tot la 5k, dar fără să mai încerc să stabilesc vreun record, fie la cea de 10k, care are loc la o oră ceva mai răcoroasă.