Melodii pe alese - VI

Melodii pe alese - VI
Photo by Wes Hicks / Unsplash

1. Guano Apes e una dintre cele mai underrated formații pe care le-am ascultat. Meritau să fie mult mai populari, albumele lor sunt toate excelente, cu multe melodii care mi-au plăcut, iar Rain, de oe albumul de debut, e absolut superbă.

Am avut plăcerea să îi descopăr printr-un văr (cu gusturi excelente în muzică, el mi-a împrumutat și albumul The Fat of the Land de la Prodigy, precum și Timpuri Noi). Îmi amintesc chiar și acum, după mai bine de 20 de ani, cum ascultam pe repeat Rain la cd player-ul său.

2. Therion nu e chiar o formație necunoscută. Aș spune chiar că sunt cea mai influentă, dacă nu chiar cea mai bună formație de metal simfonic, iar piesa Enter Vril-Ya e una dintre preferatele mele, precum și o bună introducție în muzica trupei.

Mă bucur că am avut plăcerea să îi văd live (și nu doar o dată!)

3. By Blood e o piesă grea, dar bună, a formației suedeze Isole. E o trupă de doom metal, cu ceva accente de sludge (aș zice eu).

Din nefericire, muzica lor tinde să îmi dea dureri de cap, probabil din cauza frecvențelor și a ritmurilor folosite, ceea ce e păcat pentru că îmi plac.

4. Agalloch e o trupă americană cu adevărat interesantă, care s-a încadrat și la black metal, și la doom, și la folk dar și la post metal.

Our Fortress Is Burning... II - Bloodbirds e una dintre melodiile care tind să rămână cu tine și pe care le asociez cu formația respectivă.

5. Withered Beauty au fost o trupă de melodic death / black metal din Suedia. Cu un singur album scos în 1998, sunt cu adevărați obscuri. Ne-au lăsat însă piesa Immortality Is Mine, o piesă cu care, cred eu, și-au asigurat nemurirea pe scena de metal.

E ceva mai black și mai dură, deci nu la fel de comestibilă pentru alte recomandări, dar în pofida începutului plin de growl-uri se dovedește a fi mult mai complexă și diversă decât pare.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I
Melodii pe alese - II
Melodii pe alese - III
Melodii pe alese - IV
Melodii pe alese - V