Trust(in)g the process - II

Trust(in)g the process - II

După o noapte de stres și o zi de stres (relativ) a venit și seara cursei: 5 kilometri în cadrul Bucharest Grand Prix International (urmează și un review oficial pentru eveniment mâine).

Pe 26 martie am început oficial planul de antrenament, culiminând azi, 29 iunie, trei luni mai târziu cu o cursă de 5 kilometri unde planul era să scot sub 25 de minute.

Antrenamentul a fost destul de greu dar l-am urmat cu strictețe. Dar deși oficial Garmin îmi oferea un scor de încredere că pot atinge acel rezultat aproape de maxim, impresia mea a fost alta.

Alergările de antrenament le-am făcut dimineața, pe răcoare, cursa urma să fie seara, la ora 19. Am ieșit săptămâna asta să fac ultimele două antrenamente tot pe seară iar căldura părea o provocare. Suportabilă pentru un alergător în formă bună dar deloc adecvată pentru a depune efort de competiție.

Astăzi, în loc să mă hidratez suficient am băut în prealabil doar un litru de apă. În loc să mă odihnesc, am ieșit vreo 2 ore prin parcul Carol, în plină căldură, culminând cu o plimbare înapoi spre casă de peste 5 kilometri, prin soare. În loc să mânânc adecvat am consumat o cutie mică de smântănă cu ceva biscuiți și o mini-ciocolată. Mai lipsea să înnoiesc haine și încălțăminte și aș fi făcut toate lucrurile care NU trebuie făcute înaintea unei curse.

Drept urmare, m-am așezat la linia de start cu speranța de a obține un rezultat bun dar hotărât să nu forțez. Ultimul lucru pe care mi-l doream era să mi se facă rău de la combinația de căldură, soare și efort și să mă prăbușesc pe traseu.

Am plecat cu ochii departe de cadranul ceasului, ca să nu existe tentația de a mă încadra sub un ritm anume și am setat o viteză naturală, instinctivă, cu un ritm care să mi se pară alert, pentru că o parte din mine încă dorea ca tot efortul antranamentelor să nu se irosească, dar sustenabil, fără să forțez. Iar antrenamentul și-a făcut efectul.

Deși inima a pompat ca nebuna, aproape de maxim timp de 25 de minute, efortul nu mi s-a părut extraordinar și am avut surpriza să descopăr că m-am încadrat în cele 24 de minute.

Cu un timp oficial de 24 minute și 37 de secunde, m-am plasat pe poziția 110 și mi-am atins ținta: 5 kilometri sub 25 de minute.

Achievement unlocked!

Mi se demonstrează iar, din nou și încă o dată cât de importante sunt antrenamentele. Urmează-le cu strictețe, depune efortul și te vor duce la linia de finish cu succes.

Ai încredere în proces!