Sun Challenge 2024

Sun Challenge 2024

Încă un an, încă un Challenge lângă Sun!

Mă aflu la a treia ediție de Sun Challenge (impresiile de la ediția din 2023 pot fi găsite aici și de la cea din 2022 aici) deci am mers acolo știind deja la ce să mă aștept. Celor care doresc să afle mai multe despre eveniment le recomand să citească review-urile edițiilor precedente, link-uite mai devreme, pentru că în rândurile care urmează o să vorbesc despre ediția curentă.

Cum a fost pe partea de alergare?

Am stat cu ceva emoții, mai ales că la doar o săptămână după ciclon se anunțau iar ploi în weekend. Nu am o problemă cu alergatul în ploaie, ba chiar îmi place, dar nu prin noroi alunecos și prin ploaie puternică. Din fericire, nu a fost cazul, nu a plouat deloc în dimineața cursei și, deși mai găseai câte o mini-baltă pe parcurs, terenul era relativ uscat și nu prezenta nici un pericol.

Cu toate acestea, am decis să o iau mai lejer, mai ales că am stabilit deja recent un record personal pe 10k, la Crosul Arenelor. Cu un ritm mediu de 5:36 minute / kilometru și un timp final de 55:13 minute am obținut un onorabil loc 58 din 147 de participanți afișați în clasament.

Cum a fost organizarea?

Bună, ca de obicei. E o cursă mai micuță, cu locuri limitate și pentru ceea ce se dorește a fi Sun Challenge nu prea ai ce să le reproșezi organizatorilor. Poate doar niște sectoare de start dar chiar și acolo, sunt prea puțini concurenți iar cursa în sine nu una competitivă, pentru depășit recorduri.

Ce a conținut kit-ul de concurs și cum a fost medalia?

Kit-ul de concurs a fost foarte generos și anul acesta și a fost o reală plăcere să îl despachetez acasă, ca să văd ce am primit.

Pe lângă tradiționalul voucher de o zi la World Class, s-a mai oferit un voucher de 20 de lei în Tazz, tot soiul de chestii de la Gerovital (inclusiv un mini-deodorant), pe care i le-am cedat instant prieteni, o sticlă de 750 de ml de apă cu vitamine de la Oshee, una de 500 de ml de Gatordate și două doze de Fresh (500 de ml, fără alcool).

De asemenea, am mai primim un baton cu proteine de la Gold Nutrition (bun), trei sortimente de batoane proteice de la Trek (bune și ele) și două sortimente de batoane proteice de la Heidi, precum și un iaurt cu proteine. Un veritabil coș de bunătăți pe care l-am apreciat!

Fac o paranteză pentru a menționa că batoanele de la Heidi mi-au plăcut în mod special. Se vede că sunt produse de o firmă care se ocupă cu ciocolată dar nu știu, în schimb, dacă sunt la fel de "proteice" precum celelalte. Și spun că nu știu pentru că efectiv nu mă pricep la subiect și nu consum așa ceva, de regulă. Aș zice însă că sunt o alternativă mai sănătoasă la cineva care dorește un desert, decât un baton proteic tradițional.

Am avut și un tricou, desigur, cu același model ca la ultimele două ediții doar că în loc să fie albastru era verde fosforescent (sau brotăcel, să fie în ton cu locația)

Medalia e și ea diferită față de cele de la edițiile precedente și clar mai colorată. Nu pot să spun că îmi place mai mult sau mai puțin decât celelalte dar cert e că nu dezamăgește și e calitativă, genul de medalie pe care o pui la afișat.
medalia Sun Challenge 2024

A meritat?

Clar, aștept ediția din 2025 iar celor interesați le recomand să se înscrie cât mai rapid pentru că altfel riscă să nu prindă loc, cum a pățit un amic de-al meu.

Gândiți-vă doar că nu ieșiți din oraș dar aveți oportunitea de a alerga prin câmp...
sun challenge 2024, alergare prin câmp

...sau chiar prin mijlocul naturii, pe poteci înguste și înverzite.
sun challenge 2024, poteci verzi

Serios, e fain!