Stranger Things

Stranger Things

În ultima perioadă au apărut pe Netflix România atât de multe producții noi încât aproape că nu știi la ce să te uiți mai întâi. Aproape, pentru că există o serie care reușește să iasă în evidență: Stranger Things.

Împrumutând câte puțin de la alte titluri clasice precum Stand by Me, Carrie, E.T. sau Poltergeist, Stranger Things reușește să reproducă nostalgic atmosfera anilor 80 într-un mix dramatic de horror și mister.

logo "Stranger Things"
Sursa imaginii: Wikimedia Commons

Dispariția misterioasă a tânărului Will pune în mișcare un lanț de evenimente ciudate și înfricoșătoare. Prietenii săi, mama și fratele sau dar și șeriful surprinzător de competent pornesc în paralel în căutarea sa, descoperind pe parcurs o conspirație guvernamentală și forțe supranaturale.

Există astfel ceva pentru fiecare. Avem pentru început aventura copiilor, cu un feeling similar cărții Summer of Night, imposibil să nu te facă să îți reamintești de copilărie. Avem apoi o parte axată pe Nancy, sora unuia dintre copii, care începe prin a avea probleme tipice unei licean, suferințele lui Joyce, interpretată de talentata Winona Ryder dar și munca de detectiv (aproape de agent secret) a surprinzătorului de competent șerif Jim Hopper.

Dar cel mai impresionant aspect al acestui serial e finalitatea lui. Are 8 episoade de aproximativ 50 de minute și chiar rezolvă misterul, fără a cădea în păcatele altor serii și de a lăsa spectatorii iritați de un cliffhanger pe final de sezon. Sigur, se lasă și un mic locșor pentru o eventuală continuare, dar în aceste condiții e mai mult decât bine venită.

Trailerul Stranger Things

E un serial de văzut, care își merită cu prisosința nota de 9.2 de pe IMDB precum și tot hype-ul pe care l-a creat în jurul său. Nu știu dacă e din cauza Netflix, dar e plăcut să mai vezi și ceva axat pe ducerea unei povești până la capăt și nu goana după sponsori, reclame și multi-sezoane lungite inutil.