Mission Impossible : Rogue Nation

Am vrut sa mergem azi la cinema dar oferta din aceasta perioada a cam lasat de dorit. Erau filme interesante, dar aproape nici unul demn de vazut la cinema. Exceptiile au fost The Man From U.N.C.L.E. si Mission: Impossible - Rogue Nation, cel de-al cincilea film din seria Mission: Impossible. Ne-am oprit asupra celui din urma si nu am regretat alegerea.

poster "Mission Impossible - Rogue Nation"
(sursa imaginii: Wikipedia)

Rogue Nation reprezinta doua ore de actiune pura. Exceleaza in genul sau la fel cum a facut-o si The Expendables II si desi are si momente mai lente, nu te plictiseste nici macar pentru o clipa. Nici nu are cum, tinand cont cat de multe lucruri se intampla pe ecran.

Tom Cruise reia rolul lui Ethan Hunt , super-spionul american, doar ca de aceasta data performanta sa paleste in fata misterioasei agente britanice Ilsa Faust, interpretata de Rebecca Ferguson. Ca si Imperator Furiosa din Mad Max - Fury Road, Ilsa este un personaj feminin puternic, capabila sa stea alaturi de eroul principal, ba chiar sa il si eclipseze. Demn de apreciat acest lucru, in conditiile in care personajele feminine interesante sunt destul de rare.

Filmul ne plimba prin intreaga lume: Cuba, Paris, Londra sau Maroc si reuseste de fiecare data sa amuze, dar sa si pompeze andrenalina in sangele spectatorului. De altfel, inca de la primele scene privitorii sunt serviti cu scene de actiune, pentru a ne demonstra din ce material e facut.

Desi are si defectele sale, inclusiv explicatii trase de par si americani aroganti care salveaza iarasi lumea de forte straine, reprezinta o experienta distractiva, fiind un blockbuster tipic de cinema: numai bun de vazut cu niste popcorn si eventual si o portie de Nachos, pe un ecran suficient de mare incat sa poata reda scenele de actiune in toata gloria lor.