Mielul de Paste

Sarbatorile par a se rezuma mai mult la mancare si gatit. Peste tot e agitatie, coada in magazine, si cumparaturi axate aproape intotdeauna pe alimente. Si nu orice fel de alimente, ci “materie prima”.

Pastele aparent trebuie sa contina carne de miel si niste feluri de mancare teribil de dubioase: drob si stufat. Paste fara miel nu se poate, aparent.

Drobul de miel e o mancare din maruntaie (inima, rinichi, plamani, etc.), din rebuturi cu alte cuvinte, ce arata de parca ti s-ar servi rumegus pe farfurie.
Stufatul este o alta mancare ciudata, facuta din multa ceapa verde, la care se adauga, surpriza, tot miel. Si nici unul dintre aceste feluri de mancare nu e grozav, si totusi se gateste de fiecare data, cu sfintenie.

Langa miel stau ouale inrosite, ouale fierte fiind chestiile pe care oamenii nu prea le mananca in mod normal, dar care abunda de Paste.

Toate acestea dureaza, consuma timp si energie, iar rezultatul lasa mult de dorit.

Eu mi-am pregatit deja masa de Paste:

Nu prea mananc, de regula, junk food, asa ca pentru mine sarbatorile sunt un prilej de a face concesii. Se mai adauga niste excelenti carnati de Plescoi si niste pastrama frageda de porc si se obtine un veritabil prilej de sarbatoare.

Mielul poate sa mai astepte.