Pacman de laptop

Am un pacman negru pe laptop, ce arata de parca ar fi pe cale sa imi manance trackpad-ul. Are ochiul usor julit pe margine si, in functie de unghiul din care te uiti, pare fie revoltat, fie vesel, fie lipsit de orice fel de expresie.

Daca iti rotesti capul, e ca un fel de piramida alba, vizibila pe cerul negru al noptii, alaturi de o eclipsa de luna.

Daca nu iti rotesti capul, arata asa cum ar fi trebuit si, cu putina imaginatie, pare a fi desprins dintr-o banda desenata, cu trackpad-ul pe rol de bula de text. Doar ca e tacut. E mut si nu poate spune nimic, captiv pentru aproape o eternitate pe carcasa de plastic a laptop-ului.

In teorie, rolul sau ar fi fost sa lase impresia ca tocmai urmeaza sa manance logo-ul iconic al Apple, intr-un fel mai adecvat, doar ca locul acestuia a fost luat de Justice League iar el a ajuns, ca un rebut, undeva sub tastatura, ascuns de monitor.

Cand se inchide clapa se sufoca, se sperie, si are falcile inclestate intr-un urlet mut, dar nu poate face nimic. E condamnat sa stea pe intuneric.
Atunci cand clapa se ridica, isi pastreaza falcile larg deschise doar ca acum pare sa traga aer in piept cu putere.

E ironic ca stickerul pe care l-am dorit in mod special, cel cu Justice League, e ascuns undeva in spatele laptopului si areori il vad sau ii acord atentie.

Pe Pacman l-am primit cadou, l-am lipit intr-o doara, aproape la intamplare, si a ajuns sa fie punctul central al laptopului, cireasa din varful tortului si primul lucru pe care il vad cand ma asez la calculator.

Iar el sta mereu cu gura deschisa si nici acum nu ma pot hotari ce reprezinta.