Sarbatoarea statului degeaba

Cu ocazia sarbatorilor tipice timpul este petrecut cu precadere facand curatenie si gatind. Timpul liber ramas este apoi consumat cu mancatul si bautul, iar restul cu activitati plicticoase de sezon, ce implica de regula mersul la biserica.

Nici nu a inceput bine Pastele si deja televiziunile de stiri titrau in aceasta dimineata: “Sute de romani la spital dupa ce au consumat prea multa mancare”.

As crede ca nimeni nu stie sa se relaxeze cu ocazia acestor zile libere si sa isi petreaca timpul intr-un mod cat mai placut, in functie de preferintele fiecaruia. Daca vrei sa citesti o carte, sa te duci la fotbal, sa mesteresti ceva si asa mai departe, esti privit cu neincredere: nu asa ceva se petrec sarbatorile.

Fiecare are niste pareri de neclintit legate de ce se cade sa se faca si cum sa se faca, iar daca doresti sa faci altceva... nu e bine, strici traditia.

Mi-ar placea sa existe sarbatoarea statului degeaba, in care fiecare sa faca ce isi doreste, sa gateasca ce ii place si sa manance cand ii place. Ar fi cea mai frumoasa sarbatoare. O sarbatoare a libertatii si a individualismului si poate singura sarbatoare ce i-ar putea multumi pe toti.