Dead Rising: Watchtower - un film care ar fi putut sa fie bun

Dead Rising: Watchtower e un film cu un trailer foarte interesant, cu o premiza destul de originala de unde a rezultat un potential imens, dar care nu a reusit sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

E drept, e un film de categoria B, nu poti avea pretentii de film de Oscar sau efecte super spectaculoase, doar ca ingredientele pe care le-au avut ar fi trebuit sa le permita sa realizeze ceva mult mai memorabil, in locul ciorbei fara noima rezultate.

poster "Dead Rising: Watchtower"
(sursa imaginii: Wikipedia)

Premiza mi-a placut si mi-a captat clar atentia: omenirea reuseste sa supravietuiasca apocalipsei zombie si sa o tina chiar sub control. Exista si un leac pentru cei muscati, un medicament denumit Zombrex, ce trebuie injectat zilnic pentru a-ti pastra umanitatea.

Chase Carter (interpretat de Jesse Metcalfe) este un jurnalist ce incearca realizeze un reportaj intr-o zona aflata in carantina, undeva prin Oregon. Zombrex-ul mentionat anterior pare sa dea gres, oamenii incep sa se transforme in zombies si totul o ia razna.

Chase, impreuna cu Crystal, o tanara infectata, si Maggie, o mama a carei fiica tocmai se transformase in zombie, incearca sa supravietuiasca si sa scape din orasul condamnat.

Situatia este prezentata si comentata live pe posturile de stiri, pentru care Chase devine corespondent de pe "campul de lupta", un aspect care mi s-a parut foarte original si a reprezentat sarea si piperul filmului. In paralel, avem drama lui Maggie: fiica ei fusese infectata, s-au luptat o perioada cu boala, timp in care tatal copilei le-a parasit, dar si drama lui Crystal, infectata si ea si aflata intr-o cursa contra-cronometru pentru a gasi o doza efecienta de Zombrex.

Stigmatul infectiei cu care se lupta supravietuitorii "apocalipsei" ar fi putut transforma filmul intr-o drama foarte reusita. Tocmai acest aspect realist si dramatic al filmelor cu zombie le fac interesante. Modul in care oamenii reusesc sa supravietuiasca atunci cand tot ce tine de umanitate dispare din semenii lor reprezinta adevaratul deliciu al filmelor din acest gen, nu creaturile monstruoase care se hranesc cu carne de om.

Am avut in schimb parte de o gasca de motociclisti salbatici, a la Mad Max, dar de o calitate net inferioara, si scene de lupta stupide cu zombies...

E pacat, poate daca filmul nu ar fi tratat superficial fix bucatile cu adevarat interesante si originale, preferand in schimb sa se axeze pe efecte si scene de actiune de duzina, poate ca ar fi rezultat un film cu adevarat bun.

Asa, meh... e o ciorba.