Adevăratele știri - V

Încă o săptămână, încă un set de recomandări...

  1. How Technology Hijacks People’s Minds — from a Magician and Google’s Design Ethicist

În ziua de azi tehnologia ne permite să avem mult mai multe opțiuni decât aveau strămoșii noștri. Acest lucru vine și cu avantaje, și cu dezavantaje.

E greu să reziști avalanșelor de opțiuni și de oferte mai ales când acestea încearcă să te manipuleze subtil. Articolul scris de unul dintre angajații Google prezintă mai pe larg fenomenul.

  1. Generation Nintendo

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre modul în care Nintendo s-a impus ca o companie producătoare de jocuri video, atunci articolul acesta o să vă răspundă tuturor întrebărilor.

  1. The Glorious Horror of TECO

TECO e o combanție "antică" între editor de text și limbaj de programare. Cei pasionați de programare, în special de începuturile acesteia, vor găsi cu certitudine interesantă istoria sa și mai ales modul în care funcționa.

Te face să pui altfel în perspectivă editoarele moderne de text și chiar și industria IT în general.

  1. Why you should bet big on privacy

Subiectul acesta al privacy-ului, sau al dreptului la intimitate mai pe românește, e unul intens dezbătut în ultima perioadă.

Articolul de pe TechCrunch iese în evidență prin faptul că nu oferă o pledoare anti sau contra ci explică de ce e un subiect important în IT și, cel mai important, de ce va fi unul crucial și pe viitor.

  1. The Tao of Programming

O adaptare a parabolelor budiste pentru lumea programatorilor. E o lectură pe cât de captivantă (e genul care te face să zâmbești pe sub mustață), pe atât de educativă.

  1. Smart Tampon? The Internet of Every Single Thing Must Be Stopped

Pe lângă intimitatea menționată mai devreme, un alt concept la modă în IT este de cel al "Internet of Things", mai pe scurt al obiectelor inteligente și interconectate.

Dacă pe de o parte acest lucru prezintă avantaje indiscutabile, apar și multe bizarerii. Sau, cine știe, poate că pe viitor vom reciti articolul și ni se va părea stupid.

În orice caz, cine nu ar vrea un tampon inteligent și conectat la smartphone?

  1. The Small Batches Principle

Un alt articol pentru programatori, explică principiul lucrului în incrementări mărunte sau dese și avantajele pe care le are acesta.

  1. Repeat after me! – They knew it was round, damn it!

După atâta programare, ar merge o schimbare de peisaj. Pentru puțintică istorie, merită citit cum oamenii din Evul Mediu știau că Pământul e rotund cu mult înaintea călătoriei lui Columb, spulerându-se astfel multe preconcepții despre cunoștințele și ideile de la acea vreme.

  1. How to Worry Less About Being a Bad Programmer

Revenind la programare și încheind seria de recomandări, articolul de final e util pentru cei care suferă de sindromul impostorului pentru cei care lucrează ca programatori.