Tomorrowland: cel mai distractiv film din 2015

Acum ceva vreme au inceput sa rasara pe io9 tot felul de zvonuri despre Tomorrowland, un film Disney misterios, cu George Cloney, despre care nu se stia insa mare lucru. Au inceput, treptat, sa apara informatii noi, dar nimic foarte edificator.

Mi s-a parut foarte interesant faptul ca filmul a reusit sa isi pastreze alura misterioasa. Nimeni nu stia exact care era tema sau ce urma sa se intample, mai detaliat, dar putinele informatii disponibile erau promitatoare.

Am vazut pentru prima data un trailer cand am fost la East European Comic-Con, dupa care saptamana trecuta, la Mad Max, am vazut un alt trailer, ce a reusit sa imi capteze cu adevarat atentia, atat mie, cat si lui Alex. Ne-am decis deci sa mergem sa il vedem weekend-ul acesta.

Nu am fost dezamagit. Ma indoiesc ca voi mai vedea anul acesta vreun film care sa mi se para la fel de distractiv si care sa reuseasca sa ma tina la fel de tintuit de ecran. Mai ca l-as compara cu Interstellar, daca nu mi-ar fi teama ca ar urla imediat cineva "blasfemie!".

Nu as vrea sa intru prea mult in detalii. Filmul mi-a placut enorm de mult tocmai pentru ca nu prea stiam ce urma sa se intample. M-am dus in sala de cinema cu foarte mult entuziasm si o foarte mare curiozitate, fara de care Tomorrowland nu ar fi avut nici pe departe acelasi farmec.

Am urmarit insa nerabdator scena dupa scena, incercand sa imi dau seama ce se intampla. Scenele fugare din Tomorrowland erau uimitoare, regret ca mi-am uitat ochelarii acasa si nu le-am putut vedea "HD", iar actorilor nu am ce le reprosa, in mod special fetitei care a jucat-o pe Athena, careia ii prevad un viitor plin de succes: are o combinatie ideala de dragalesenie si talent actoricesc.

Trebuie subliniat faptul ca e un film Disney. Alex nu a stiut lucrul acesta si a fost usor dezamgita, se astepta la ceva usor mai dark si mai gritty. Asta nu inseamna ca Tomorrowland e o comedie usurica, doar ca violenta si actiunea sunt la un nivel mai... temperat, nu se folosesc cuvinte urate iar tonul general al filmului este unul prietenos si optimist. Poate si de asta mi-a placut asa mult, ca prea am vazut multa violenta brutala a la Mad Max in ultima vreme.

Da, nu e nici o capodopera a cinematografiei, un posibil film cult, dar e un film optimist.

E placut. E distractiv. E... cald? Mai avem nevoie si de astfel de filme, din cand in cand