East European Comic-Con 2015

...fuse si duse si Comic-Con-ul din vara asta. Am fost doar la prima editie, cea de la Palatul Copiilor, si la cea de iarna de anul trecut, Ice Comic-Con, desfasurata tot la palat. Drept urmare eram foarte curios cum vor merge lucrurile la aceasta editie, cea de-a doua organizata la Romexpo, intr-un loc un mai spatios.

Desi nu am fost decat in ziua de sambata, conventia a reusit sa isi lase amprenta asupra mea la fel ca cele 2 zile de Otaku sau Nijikon din trecut. Au fost si lucruri care au lasat de dorit, dar per total organizatorii au facut o treaba buna de tot.

In primul rand actorii au fost din ce in ce mai cunoscuti. Chiar daca Kevin Sorbo nu a reusit sa ajunga, Manu Bennet, John Noble sau Robert Knepper au fost mai mult decat suficienti pentru a compensa. Asta ca sa nu mai zic ca am avut parte si de actorii din Umbre , un serial care mi-a placut foarte mult.

Faptul ca au inchiriat doua cladiri foarte mari, una rezervata partii de gaming, cealalta conferintelor si merchendise-ului a ajutat foarte mult. Chiar daca in perioadele de varf era o forfota de nedescris, se elibera destul de rapid si puteai sa respiri inauntru.

Standurile si marfurile au fost foarte diverse si am gasit chestii de otaku mai ceva ca la Otaku Festival. M-am intors acasa cu comanda de la Mangashop dar am gasit si trei manga-uri horror din editii out-of-print, precum si foarte reusitele reviste de benzi desenate romanesti: Harap Alb Continua si proaspat-lansatele Tinerete Fara Batranete si Abatia, despre care planuiesc sa scriu in zilele urmatoare.

Am fost impresionat de modul in care a evoluat acest eveniment. Il stiu pe Mircea Muresan a.k.a. Luffy, omul din spate, si nu inceteaza sa ma uimeasca prin realizarile tale. A fost un fan, la fel ca restul, cu care am discutat pe forumuri, care a trollat si a fost trollat, cu care ne-am intalnit pe la meet-uri si acum, cu ajutorul echipei sale, a reusit sa organizeze in Romania un eveniment de talia Comic-Con. Chiar tin minte cum discutam cu el acum cativa ani, parca dupa primul Comic-Con sau poate dupa Japan Play Transilvania, si ne povestea ce fel de eforturi (financiare si nu numai) ar implica un astfel de festival tinut la Romexpo si cum visa sa se poata ajunge la asa ceva.

Jos palaria in fata lui Mircea! A demonstrat ca se poate! Lucurile au mers din ce in ce mai bine si sunt foarte nerabdator sa vedem cu ce ne va mai suprinde la anul!