Tinerea de minte

Politicienii doresc sa adopte pedepse mai blande pentru cei aflati sub incompatibilitate.

Legea actuala e destul de simpla: te-au prins in incompatibilitate, nu mai poti ocupa functii publice gen deputat, senator, primar sau consilier. O decizie inteleapta, care ar ajuta sa se mai rareasca randurile coruptilor actuali.

Celor care se simt cu musca pe caciula, nu prea le convine ideea. Si chiar daca ar exista si "victime inocente", starea actuala a tarii ma face sa cred ca nu ar fi o mare pierdere daca s-ar retrage din functie oricare dintre politicienii din prezent.

In fine, nu am de gand sa dezbat politica prea mult, altfel cine stie, poate ajung sa dezbat si fotbal sau telenovele.

M-a frapat insa afirmatia madam grevistei, Cristina Anghel, sluga de casa a lui Voiculescu, fosta invatatoare care a facut greva foamei si a fost facuta senatoare prin intermediul masinariei de propaganda a Antenei 3:

Multe, multe legi şi multe articole au trecut uite aşa, ridicând degetul şi oamenii necitind ce scriu acolo. Nu există niciun termen. Adică o instituţie precum ANI se poate întoarce şi cu 20 de ani înapoi. Nu se poate aşa ceva. Adică în Legea judecătorilor avem prescripţie un an de zile şi aici ajungi până la 1990. Că te găseşte că ai fost, că ai făcut o chestie în '91 să zicem, da? Şi vine şi spune că eşti incompatibil. Păi e posibil aşa ceva? Dar în momentul în care tu ai intrat în Parlament, când ţi-a fost validat mandatul, deci nu mai există chestia aceea. Sunt mulţi care, spre exemplu, au şi uitat că au o societate, au uitat pur şi simplu

Pur si simplu nu am cuvinte.

Nu cred ca pot intelege ce fel de viata duc cei intrati in politica si cate societati, au in medie, incat uita de ele.

Ah, si apropo de prima parte a afirmatiei cucoanei, manastire intr-un picior, ghici ce senatoare voteaza chestii fara sa stie exact la ce se refera? Dupa cum spuneam, musca pe caciula.