Test de IQ

Test de IQ
Photo by JESHOOTS.COM / Unsplash

E în natura umană să fim curioși, să dorim să ne cunoaștem limitele și, cel mai important, să știm cum ne raportăm la ceilalți.

Suntem oare mai frumoși? Mai buni? Mai deștepți? Dacă răspunsul pentru primele categorii e unul subiectiv, ultima are o rezolvare simplă: un test de IQ.

E normal să fii curios dar vă dau un sfat: dacă vedeți astfel de reclame răspunsul e că aveți un IQ probabil sub 100 dacă aveți impresia că 12 răspunsuri, în orice fel de test, pot corespunde unui IQ de peste 140.

Asta și capcana clasică: meme-uri pe net în care cineva se laudă cu un IQ de 80 sau 90, care îi pune în top 90% populație (hint: vrei să fii în top 1% măcar). Screenshot-urile vin mereu cu un link clar către site-ul cu testul cu pricina, curioșii îl văd, se ambiționează și adesea se gândesc să îl facă și ei pentru a demonstra că sunt mai deștepți decât individul din poză... apoi descoperă că trebuie să plătească pentru a vedea rezultatele.

Rezultat test IQ - 80

Cum știi atunci că ai un IQ mare? Unul dintre semne e că nu mai simți nevoia să faci astfel de teste pentru că știi că nu sunt relevante.