Tasha, pisica pufoasa

Tasha, pisica pufoasa

Tasha este pisica noastra persana, o veritabila doamna, gri si pufoasa. Cand a adus-o Alex a fost foarte deprimata in perioada de inceput. Se uita tot timpul urat, era incruntata, si isi petrecea vremea privind pe fereastra. In plus, facea si mofturi la mancare iar ei ii cumparam oricum mancare speciala, pentru persane.

S-a obisnuit in timp cu noi si chiar s-a mai imblanzit. Ba chiar, cateodata, destul de rar, vine la mine si ma "iubeste": ma pupa, ma ia in brate, ma mangaie pe obraz cu capusorul iar eu tin cont si cu prima ocazie ii cumpar cate un pliculet de Whiskas pe care il mananca de fiecare data cu lacomie.

Pe langa faptul ca e foarte pufoasa si ti-e greu sa nu o iei in brate sa o mangai, mai e si foarte frumoasa, ca un bibelou.

Tasha, pisica bibelou
(Tasha stie ca locul ei este intr-o vitrina)

Nu stiu daca e din cauza rasei, dar cert este ca este tare cuminte. Tot ce face toata ziua este sa doarma sau sa sada, timp in care arata, de obicei, majestic.

Tasha dormind

Cand zic majestic, nu e numai o figura de stil. Daca restul matzelor au clar apucaturi de matze, Tasha e o doamna. Ea nu cere, ei i se cuvine. Iar pe ea nu poti decat sa o tratezi ca pe o doamna, altfel se plange: miau miau miau, miau miau miau! Daca restul pisicilor mai misuna pe langa noi in timp ce mancam si unele mai indraznete incearca sa fure, Tasha se aseaza direct pe scaun si isi asteapta portia. Bineinteles ca este mereu foarte revoltata cand nu o primeste si este data la o parte. Pai cum vine asta? si mai da cu labuta catre noi, batandu-ne pe umar, sa ne reaminteasca de prezenta dumneai.

Aproape totul e majestic, sau cel putin nobil la ea, mai putin modul in care doarme. Caci este totusi o matza.

Uneori ii atarna capul pe jos...
nu, nu e rupt

Alteori doarme cu limbuta scoasa, un lucru deloc frumos pentru o doamna!
:P

Si ca orice pisica... if it fits, I sits!
if it fits, I sleeps!

Doamna Tasha a avut chiar propria ei cutie, incropita din bucati de carton si de mocheta, in care dormea adesea, la fel de rascracita...
pisica contorsionista

Desigur, asta nu inseamna ca nu poate fi si adorabila atunci cand doarme.
Tasha dormind

Acela este unul dintre locurile ei preferate, la coltul patului. Fiind o doamna, nu se incurca nici cu noi, nici cu restul pisicilor. Dar, cateodata, cand sunt stele aliniate cum trebuie si e luna plina pe cer, Tasha mai cere si iubire, nu doar mancare, si vine la noi sa fie mangaiata. Si cum de obicei e destul de morocanoasa, e mare lucru sa vina Tasha la mangaiere, de buna voie si nesilita de nimeni.

Motivul pentru care scriu toate aceste lucruri, care probabil ca nu intereseaza pe nimeni, este ca ieri noapte a avut loc unul dintre aceste rare momente. Dupa ce am incercat sa o momesc sa vina langa mine, am renuntat si m-am culcat, ca sa ma trezesc in miez de noapte cu ea pe pieptul meu.

Imi aduc aminte cand a facut prima data asta. Am simtit ceva pe mine, mi-am dat seama ca e o matza, si tocmai ma pregateam sa ii ard una, sa plece cand... pufosenie! Nu putea fi decat Tasha. Cum sa lovesti o doamna?

Tot pufosenie am simtit si noaptea trecuta, cand mi s-a asezat pe piept, cu fundul in fata mea. Eu am inceput sa o mangai, ea a inceput sa-mi toarca si am adormit amandoi. Iar cand a plecat intr-un final si am putut sa imi schimb si eu pozitia... a sunat alarma si a trebuit sa plec la munca.

Soarta.