O poveste si un titlu

A fost odata ca niciodata un titlu atat de interesant, captivant, misterios, inteligent si iesit din comun incat nu gasea nici o poveste de care sa se lipeasca.

Era atat de tare, cel mai tare titlu al tuturor timpurilor, inca nu putea fi titlul unei povesti oarecare. Nici macar al unei capodopere, nici macar al unei povestiri de geniu, capabila sa atinga sentimentele a milioane de oameni. Pentru el nimic nu putea fi suficient de bun, avea nevoie de cea mai grozava poveste din lume.

Tot in acele timpuri, dar prin alte meleaguri, traia si o poveste, atat de interesanta, captivanta, miserioasa, inteligenta si iesita din comun, incat nimeni nu ii putea gasi un titlu pe masura.

Asemeni titlului de mai devreme, nici povestea nu isi putea gasi un titlu pe masura pretentiilor ei. Urma sa fie ceva extraordinar, ceva ce va lasa o amprenta unica asupra istoriei literaturii, ceva ce va fi citit cu pasiune timp de milioane si milioane de ani.

Dupa ani si ani, cineva s-a gandit intr-un final sa le faca cunostinta titlului cel grozav si povestii grozave. Nu va faceti iluzii, nu a facut-o nimeni cu scopul de a revolutiona literatura sau de a uni ceea ce parea a fi o pereche perfecta. Nu, nu, nu, motivele erau mult mai meschine.

Titlurile, saturate de ifosele titlului cel mai titlu, au auzit ca ar fi fost o poveste chiar mai nesuferita decat acesta. Povestile, la randul lor exasperate de povestea cea mai poveste, ar fi auzit ca exista un titlu din cale afara de infumurat. Cui pe cui se scoate, nu?

Cert e ca cei doi s-au intalnit. Au facut cunostinta, au vazut fiecare maretia celuilalt si... au plecat fiecare pe drumuri separate.

Titlului nu i-a placut povestea, prea era reusita. Oamenii ar fi fost captivati de ea iar el nu ar mai fi fost titlul, ci doar un titlu al povestii. La randul ei, povestea a simtit ca un titlu atat de impresionant i-ar fi furat celebritatea. In loc sa vorbeasca despe ea ar fi fost simpla poveste din spatele titlului.

Legenda spune ca cei doi bantuie si acum prin lumea literaturii, cautandu-si adevarata pereche, dar fara nici un succes.

Nu vom stii niciodata care este acel titlu sau care este acea poveste. Tot ce se stie despre ei este aceasta banala poveste cu acest banal si previzibil titlu...