Muzica frumoasa e peste tot

Avem urmatoarea piesa:

Ed Sheeran - Don't

E simpaticuta, dar nu e genul meu. Incepe interesant, refrenul se anunta intens dar... piesa de dezumfla si isi pierde farmecul.

Vine apoi Netsky si iese asa ceva:

**Ed Sheeran - Don't (Netsky Remix)

Tot ce era in neregula inainte acum dispare. Se pastreaza bucatile interesante din piesa dar apare un ritm mai fluid, dar si mai alert.

Un alt exemplu:

Deuce & Charger - Always Broke ft. Benn Moore

Melodia nu era dar, iarasi, pare sa ii lipseasca ceva. Ca sa parafrez artistul, it feels like, but it feels like... something is missing.

Dar nu-i nimic, vine TYR, un alt artist care scoate niste remixuri bestiale si pune mai mult suflet in melodie.

Deuce & Charger - Always Broke ft. Benn Moore [TYR Remix]

Am inceput acum vreo 2-3 ani sa ascult din ce in ce mai mult DnB (in special Liquid DnB si Dark DnB, in functie de ce am nevoie). Cred ca e un gen de muzica ideal pentru programatori, suficient de simplu incat sa nu iti distraga atentia, dar si foarte energic, pentru un spor de productivitate atunci cand ai nevoie.

Pe masura ce am ascultat mai multe melodii si mai multi artisti, am ramas placut surprins de modul in care reusesc sa transforme anumite melodii si chiar sa le aduca la viata.

Exista o oarecare discriminare si un dispret cand vine vorba de astfel de muzicieni. Nu toata lumea poate fi de acord cu faptul ca muzica nu mai necesita mereu abordarea clasica, cu instrumentisti si/sau vocalisti. Mi se pare destul de ignorant acest lucru.

Iubitori de muzica se gasesc in toate genurile muzicale iar talentul nu implica intotdeauna sa stii sa folosesti un instrument traditional. Ceea ce conteaza e pasiunea si talentul, si un simt estetic care sa iti permita sa iti transpui ideile pe ritmuri captivante.

E drept, nu pot sa spun ca m-as duce la un concert sustinut de Netsky, daca tot l-am dat ca exemplu. Concertele raman in continuare punctul forte al muzicienilor ... hai sa le spun practici.

In ceea ce ma priveste, din punct de vedere auditiv, un concert este o experienta inferioara dar nimic nu se compara cu a-ti vedea artistii preferati cantand live, in fata ta. Sa le poti vedea iscusinta cu instrumentele, degetele care zboara pe chitara, tobosarul ale carui maini se misca atat de repede incat aproape ca sunt invizibile, solistii care pun atata patos incat vezi cum li se prelinge sudoarea si li se incordeaza gatul... Este o experienta unica.

Dar concertul este un lucru, muzica in sine altul. Respectul ar trebui acordat tutoror in mod egal, presupunand ca exista un talent real, pasiune si dorinta de a compune o melodie frumoasa, care sa transmita un sentiment.

In incheiere, va las cu o piesa care poate demonstra clar ca si muzica electronica poate transmite sentimente:

Tora - Jaigantic (Galimatias Remix)