Mr. Bungle - Pink Cigarette

Mr. Bungle - Pink Cigarette

Cineva întreba pe reddit care sunt formațiile ce cântă propriul gen, imposibil de a fi încadrați într-o categorie anume și cu un stil inconfundabil.

Printre recomandări se număra Mr. Bungle, o formație în spatele căreia a stat Mike Patton, un muzician faimos care, pe lângă o carieră solo, mai face parte și din formația Faith No More (probabil ați auzit măcar piesa Epic de la ei).

Revenind la Mr. Bungle, trupa amestecă o sumedenie de genuri fără prea multă legătură între ele, cum ar fi heavy metal, jazz, ska, disco sau funk pentru a obține un sound foarte avant-gardist. Albumul California e, în schimb, mult mai digerabil și conține câteva piese superbe.

Printre ele se numără Pink Cigarette (al cărei titlu se referă poate la urmele lăsate de ruj pe o țigaretă), o melodie melancolică dar și ușor bizară, ca un fel de șlagăr dubios. Versurile par să descrie un individ înșelat sau care suferă în dragoste și care plănuiește să se sinucidă.

Ok, e ciudată, recunosc, dar în același timp e și inedită și cu o linie melodică fascinantă, ce te agață, te încântă dar te și dezgustă puțin.