Mad Max - Fury Road

De ceva vreme tot vad review-uri foarte bune pentru Mad Max: Fury Road asa ca am fost astazi sa il vad.

Tot hype-ul creat in jurul sau, precum si faptul ca mi-a placut seria originala, m-a facut sa am asteptari foarte mari. Desi nu s-a ridicat chiar la inaltimea asteptarilor, precum Guardians of the Galaxy, a fost un film de exceptie.

Spre deosebire de alte reboot-uri, a reusit sa faca ceea ce trebuie sa faca un reboot: sa pastreze farmecul ideii originale si sa vina cu ceva proaspat peste. Nu avem parte de o reinterpretare, ci mai degraba de un upgrade.

In primul rand, este superb din punct de vedere vizual. Toate masinile arata demential. Fiecare vehicul a fost unic si fiecare a fost impresionant. Iar scenele de actiune auto au fost surprinzator de moderate, in sensul bun. Nu s-a insistat foarte mult pe super-explozii, super-ciocniri de regizor care descopera pentru prima data efectele speciale.

Nu, totul a avut doza perfecta de actiune, exact atat cat trebuie pentru a te tine in suspans, cu ochii lipsiti de ecran, impresionat de ceea ce vechi, dar fara a se abuza de efecte vizuale.

Despre lumea in sine... nu sunt foarte multe de spus. S-a captat perfect spiritul seriei originale, doar ca arata mult mai bine. Iar Tom Hardy este un Mad Max nou si nu o copie a celui vechi. Te poti uita in paralel si poti spune: da, fiecare a avut farmecul sau, nu exista o varianta superioara, doar diferita.

Cele doua ore au trecut fara sa simt si simt si ca as putea sa il revad cu placere in cateva luni, fara a fi plictisit.

Frumos, ce pot sa spun? E genul de film care trebuie vazut la cinema sau, daca nu se poate, macar acasa, pe un televizor cu ecran mare, intr-o varianta cu rezolutie ridicata.

Tot ce mai ramane de facut acum este sa asteptam cu nerabdare sequel-ul!