East European Comic-Con 2016 - Ediția de vară

A mai trecut un an, am mai bifat participarea la încă o ediție de Comic-Con.

Ținut și anul acesta tot la Romexpo, a fost comparabilă cu cea de anul trecut dar subiectiv mai slabă.

Pentru început, nu am avut bilete luate din timp din simplul motiv pentru că nu știam cu certitudine în care dintre zile vom putea veni. Partea bună a fost că am putut cumpăra bilete la fața locului la același preț cu cele online, o surpriză foarte plăcută. Dacă vor mai face încă o ediție, ar fi util să existe și opțiunea de a cumpăra un bilet de o zi care sa fie valabil în oricare dintre cele 3 zile de festival (desigur, folosit doar o dată).

Standurile au fost multe și diverse. Cam prea atrăgătoare pentru portofelul meu, care le-a căzut victimă, mai ales când la majoritatea s-a putut plăti și cu cardul. Ne-am întors acasă cu 150 de lei în comics-uri românești (Abația, Tinerețe Fără Bătrânețe, Harap Alb Continuă și The Walking Dead), dar și cu 3 manga-uri de la MangaShop, precum și un mouse de gaming Marvo G906 la un preț foarte bun.

Panelurile parcă au fost mai puțin atractive decât anul trecut, dar cel al actorului Sylvester McCoy a fost o experiență de neuitat datorită faptului că s-a tot plimbat prin public și aproape toți au avut ocazia să îl vadă și îndeaproape.

În schimb, partea de stand up a constituit reversul medaliei. Speram să avem parte de Teo, mai ales că l-am și văzut la standul Sector 7, dar nu a fost să fie. Doi tipi anonimi au încercat să spună poante dar efortul lor a fost în cel mai bun caz mediocru. Glumele lor mi s-au părut însă mult prea porcoase pentru un astfel de festival. Nu că aș fi pudic sau că nu aș aprecia și acest gen de umor, din contră, dar există un timp și un loc pentru toate.

Ce mi-a plăcut foarte mult la standup-urile de la Nijikon sau Japan Play, a fost că glumițele s-au axat foarte mult pe cultura otaku sau pe Japonia. Erau pe nișa potrivită și am râs cu toții cu lacrimi. Ar fi fost interesantă o abordare similară și la Comic-Con. Se puteau face poante despre filmele Marvel sau DC, de exemplu, în locul înjurăturilor și glumelor vulgare și fumate despre sex.

Per total a rămas o experiență plăcută, cu tot cu cozile, aglomerația și prețurile mari. Sper doar să nu fie ultima, așa cum se zvonește. Luffy a făcut ceva extraordinar pornind de la 0, ar fi păcat să renunțe. În orice caz, el și echipa sa merită apreciați pentru tot efortul depus până acum!