Despre magazine si cumparaturi de usi

Intentionam de ceva vreme sa ne schimbam usile din casa (doua dormitoare, baie si debara), actualele fiind acolo din vremuri demult apuse, pe cand inca domnea Ceausescu. Cand am vazut o oferta interesanta de usi, simpatice si ca aspect, si ca pret, pe bricodepot, am zis sa trecem azi si sa vedem cum stau lucrurile.

Ajunsi in bricodepot am fost intampinati de un nene dubios care ne oferea transport. Cerea doar "70" de lei. Banuiesc ca de transport oferit direct de magazin nu se punea problema, chiar daca intentionam sa facem cumparaturi de cateva sute de lei...

In magazin am dat de un muncitor din cale afara de amabil si saritor /sarcasm. Chiar a fost o faza, cu un cuplu, care vroia sa cumpere cateva usi, parca 6 identice, dar le lipseau cativa lei. S-au interesat daca ar fi posibil sa le fie rezervate usile in cauza, sa plateasca eventual cei vreo 1000 de lei pe care ii aveau la ei, si sa revina in 2-3 ore cu diferenta. Nu numai ca nu a fost posibil, dar au primit si un raspuns destul de sarcastic si neclar de la acelasi angajat.

Revenind la noi, nu am reusit sa gasim 2 usi identice ca model, la dimensiunile si pretul care ne interesa. Nu ne-au zis daca am fi putut gasi eventual prin celelalte doua bricodepot-uri din Bucuresti dar am aflat, intamplator, auzind conversatia cuplului de mai devreme, ca am fi putut sa mergem la biroul de informatii, sa ne interesam. Am vazut in schimb mobila la preturi foarte piperate si un magazin care parea mai dezorganizat decat Dedeman. De Hornbach nici macar nu se punea problema, acolo chiar e un magazin profesionist, cu oameni seriosi.

Am trecut, ca idee, sa vizitam cateva magazine pe care le stia tatal lui Alex. Aratau mai degraba a buticuri, mai ales din punct de vedere al suprafetei magazinului, si nu se putea plati cu cardul. In schimb, vanzatoarele erau amabile si saritoare, de data asta fara sarcasm, iti aratau modelele, s-au oferit sa rezerve produsele pe baza unui avans. In fine, cam ceea ce ai dori de la un magazin decent.

Am gasit intr-un final doua usi simpatice, ultimele doua chiar. Transportul putea fi asigurat si de magazin, le-am dat 50 de lei pentru asta, iar usile au sosit cam la 10-15 minute dupa ce ne-am intors si noi acasa. Asta ca sa nu mai zic ca au fost si mai ieftine decat cele din bricodepot, iar oferta de usi de interior era chiar mai variata si mai interesanta.

Totul parca pune in alta lumina dezbaterea "magazine de cartier vs lanturile de magazine mari, care angajeaza mai multi oameni". In cazul de fata, la particularii marunti am gasit preturi mai bune si servicii de bun simt.

Desigur, sunt cazuri si cazuri, fiecare poate trage singur concluziile.