Cartela, bat-o vina

Cartela, bat-o vina

In urma unei decizii recente, Metrorex urmeaza sa elimine cartelele de 62 de calatorii, citand "numeroase plangeri primite de la calatori".

fie efectuarea integrală a numărului de călătorii înainte de expirarea perioadei de valabilitate de o lună a abonamentului, fie neefectuarea celor 62 de călătorii caz ce conduce la nemulţumirea călătorilor în ceea ce priveşte plata călătoriilor neutilizate

Ca sa vezi chestie, aceasta decizie a starnit numeroase plangeri in randul calatorilor.

Sa facem un mic rezumat: cartela de 62 de calatorii aka abonamentul lunar de 62 de calatorii iti permite ca timp de o luna de la prima validare sa poti calatori cu metroul in limita a 62 de calatorii.

Un numar de persoane s-a declarat nemultumit de faptul ca daca trecea luna, se pierdeau restul de calatorii. Daca esti genul de om care nu stie sa citeasca si stationeaza pe stanga pe scarile rulante sau chiar fix pe mijloc, inteleg de ce ar fi o problema.

cartela de 62 de calatorii
(sursa: metrorex)

Dar chiar si asa, e nevoie de un om special ca sa reclame faptul ca un abonament lunar de 62 de calatorii expira dupa o luna.

Cand m-am mutat la Ploiesti am avut la un moment dat doi colegi in vizita. O vecina a vazut iesind trei oameni din camera mea, m-a reclamat la administrator si m-am trezit cu trei persoane la intretinere. Pe deasupra, mi-a atras atentia ca ea locuieste in capatul holului si se uita mereu cine vine si ce pleaca si mi-a spus sa am grija.

Daca femeia aia ar fi locuit in Bucuresti s-ar fi plans probabil de faptul ca expira dupa o luna cartela, chit ca cel mai probabil s-ar fi plimbat mai mult cu RATB-ul, unde ar fi avut gratuitate. Probabil ar fi dat vina pe "tineretul din ziua de azi".

Insa cu adevarat speciali sunt oamenii care s-au plans de faptul ca termina cele 62 de calatorii inainte de a veni sfarsitul lunii. Pentru ca e nevoie de un intelect superior pentru a cumpara un abonament nelimitat atunci cand stii ca ai nevoie de mai mult de 62 de calatorii.

Nuuu, e mult mai simplu sa iei un numar limitat dupa care sa faci reclamatii. In scoala primara il parasti pe Gigel ca a tras-o pe Maricica de coada, la liceu il parasti pe Dorel ca fumeaza, iar apoi te plangi la Metrorex ca abonamentul de 62 de calatorii nu e nelimitat, la fel ca... abonamentul nelimitat.

Cartela de 62 de calatorii avea un mare avantaj: calatoriile find limitate, nu aveau limita de timp. Asta insemna ca eu, care mergeam mai des cu metroul, imi puteam lua si prietena dupa mine, ea necirculand decat ocazional, fara a mai cara dupa mine o cartela separata doar pentru astfel de ocazii. Din nou, calatoriile find limitate, nu puteam nici sa fac vreun abuz si sa bag tot Bucurestiul pe gratis, pe cartela mea.

Dar cum suntem o tara, si mai ales o capitala in care aparent nu putem avea lucruri frumoase, acest lucru nu mai este posibil.

Inainte cumparam in fiecare luna o astfel de cartela. De acum o sa trec pe cartele de 10 calatorii si o iau metroul doar cand va fi absolut necesar. Vorba ceea... Metrorex face piciorul frumos!