Melodii pe alese - II

Melodii pe alese - II
Photo by Simon Noh / Unsplash

Continui seria de recomandări muzicale începută aici în forță. Și nu orice fel de forță, ci... metal forță? Sau cum s-o traduce oare power metal în limba română? Cel mai bine nu traducem nimic și ascultăm muzică.

1. Falconer sunt o formație ok, nu mi-au plăcut în mod special, îi găsesc sub Blind Guardian sau Stratovarious. Dar melodia The Clarion Call e foarte reușită.

2. De la metal săltăreț sărim la ceva mai lent, mai melancolic dar nu mai puțin frumos. Am observat că cele mai sensibile melodii tind să vină de la trupe care cântau pe vremuri black metal, iar Souvenirs d'un autre monde nu face excepție. O piesă superba de la francezii de la Alcest, o formație care a început dur dar a evolut treptat spre shoegaze.

3. A treia melodie e una cu adevărat obscură. SSBB e o melodie misterioasă de la defuncta formație de nu-metal Factory 81. Deși o ascultam pe repeat încă din 2008 nici până în ziua de azi nu i-am găsit versurile.

4. Worthy Of You e worthy să fie inclusă într-un post despre melodiile mele preferate. Deși nu sunt sigur că e cea mai bună, e cu siguranță una dintre cele mai reprezentative pentru formația The Sins of Thy Beloved, o formație de gothic metal ce mi-a atras atenția în mod special prin proeminența pe care o viorile în muzica lor.

5. Ca să schimbăm genul pe final, ne mutăm pe Prodigy. Am avut ocazia să ascult albumul The Fat of The Land încă de pe la începuturi, pe casetă, și s-au înfipt ferm în topul preferințelor mele.

Melodia Baby's Got a Temper (Dub) nu e însă printre cele mai cunoscute hit-uri ale lor. Ba chiar a fost urâtă de critici la lansare, spre suprinderea mea. Dar ce să-i faci, așa e în viața. Melodia pe care unii nu o plac e preferata altora.

Celelalte melodii recomandate pot fi găsite aici:

Melodii pe alese - I