Ziua de după alegeri

Ziua de după alegeri
Photo by Parker Johnson / Unsplash

După ziua de vot avem, cum altfel, ziua de după alegeri. Se numără voturile, se fac și desfac alianțe, turuie televiziunile de știri, se desfac sticle de șampanie iar noi, cetățenii obișnuiți, suntem cel mai adesea deprimați.

La primăria generală a câștigat, după cum era de așteptat, Nicușor. Poate că va deveni până la urmă un Nicu Dan, nu e timpul pierdut. În rest... lucruri de care am obosit să îmi pese. Am dat cu ștampila, mi-am făcut datoria, mai departe să se streseze și alții.

Mi-ar fi plăcut totuși să fiu o muscă pe pereții candidatei Firea, la vila ei din Voluntari. Oare ce drame or fi fost pe acolo? Pandele înjurându-l pe Nicușor ca la ușa cortului? Doamna vituperind în tandem?

Ar fi ieșit un reality show interesant: Keeping up with the Pandele-Fireas, cuplul de... voluntari? Voluntarieni? Voluntariști? Voltaren emulgel? Și mai interesantă ar fi fost o competiție electorală între madam Firea și doamna Clătite. Dacă Firea ar fi Sith, Clotilde Armand ar fi echivalentul Jedi. Două femei bătăioase, cu gură ascuțiță dar de părți diferite ale baricadei. Dacă nici asta nu ar face televiziune proastă de calitate, capabilă să bată audiențele răposatului Vadim, atunci nimic nu are șanse.

Iar la polul opus, ca să ne mai relaxăm, un serial în stilul The Good Doctor, cu Nicușor în rolul principal: The Good Mayor. Peripețiile unui olimpic matematic pus pe fapte mari, cu un bun simț și mici probleme de comunicare ce îl fac să pară ușor autist, în luptă cu administrația publică și dușmanii politici care îl desconsideră. În timp ce face treabă, desigur. Nu ar capta fanii OTV-ului dar poate ar readuce bula cealaltă în fața televizoarelor, cine știe.

Dar nu avem așa ceva. Avem doar talk show-uri plictisitoare în care oameni plictisitori discută pe bani buni chestii conform agendei partidelor politice din spate. Măcar un circ să facă și ei pentru noi că pâinea... s-a scumpit pe zi ce trece și ne-au cam luat-o de la gură.