Warrior - dincolo de lupte

"Fiul cel mic al unui fost boxer alcoolic se intoarce acasa si este de antrenat de tatal sau pentru un turneu MMA, unde ajunge sa se infrunte cu instrainatul sau frate mai mare", spune descrierea filmului Warrior, facandu-te sa crezi ca este un film de actiune despre un turneu MMA, cu putina drama. De fapt, lucrurile stau exact invers: Warrior este o drama despre doi frati, sub pretextul unui turneu MMA. Si este o drama foarte, foarte buna, meritand cu varf si indesat rating-ul de 8.2 de pe Imdb.

poster "Warrior"
(sursa imaginii: Wikipedia)

Tommy Conlon, interpretat de Tom Hardy (pe care l-am admirat recent si in The Drop), este fratele cel mic. Fost puscas marin, se reintoarce acasa cu evidente sechele si, auzind de un turneu MMA cu un premiu de 5 milioane de dolari, doreste sa se inscrie. Tatal sau, un fost alcoolic, a fost antrenorul sau cu succes si in copilarie, si ii cere acestuia serviciile, dar il trateaza ca pe un strain.

Brendan Conlon, fratele cel mare, interpretat de Joel Edgerton, este casatorit, are trei copii, o sotie pe care o iubeste si care il iubeste, si e un profesor de fizica respectat de colegi si de studenti. In tinerete a fost luptator profesionist in UFC, dar s-a retras la insistentele sotiei sale. Problemele financiare grave il forteaza insa sa reintre in ring.

Relatiile sunt insa tensionate in familia Conlon. Paddy Conlon, tatal betiv interpretat foarte credibil de faimosul Nick Nolte, incearca sa se apropie de fii sai dar acestia il refuza cu brutalitate. Brendan incearca sa reia legatura cu fratele sau mai mic dar Tommy nu mai vrea sa aiba de-a face cu nimeni. Drama e reala si emotionanta, dar fiecare are propria sa parte de vina.

Fiecare frate ar fi putut sa fie un personaj de sine statator intr-un film de succes. In Warrior ai doua astfel de personaje, fiecare cu povestea lui, fiecare captivant in felul sau si chiar cu propriul stil de lupta.

E un film ce merge recomandat de doua ori, pentru fiecare personaj in parte!