The Drop

De The Drop am auzit acum ceva vreme intr-unul dintre posturile cu filme ale lui Zoso. Cu actori ca Tom Hardy si James Gandolfini in rolurile principale si o poveste care parea interesanta, avea tot ce era necesar pentru a-mi capta interesul.

Desi am vazut la o zi distanta si filme precum Fargo sau The Judge, The Drop e cel care a reusit sa ma impresioneze si fascineze cel mai mult.

The Drop
(sursa imaginii: Wikipedia)

Bob Saginowski, interpretat mai mult decat convingator de Tom Hardy, lucreaza alaturi de varul sau Marv (James Gandolfini) intr-un bar controlat de mafie. E un tip tacut, timid, aproape ca ai spune ca are un usor retard mental prin felul sau lent de a reactiona. Obisnuit cu rolul sau din Batman si imaginea de tip dur, de luptator, ma tot asteptam sa il vad luand-o razna si umilindu-i pe cei care il calcau in picioare, in locul atitudinii servile de care dadea dovada.

Dar, incet, pe parcursul a peste 100 de actiune de actiune mai slow-paced, ajungem sa il cunoastem. Scenele in care se imprieteneste cu un pui de pitbull pe care il salveaza dintr-un tomberon sunt de-a dreptul duioase si calde. Modul la fel de lent in care evolueaza relatia sa cu Nadia, cu stangacia unui tip timid lipsit de incredere, sunt la fel de simpatice.

In paralel, varul sau Marv e din ce in ce mai nemultumit. Pe vremuri obisnuia sa detina barul, pana sa fie preluat de mafioti ceceni. Se adauga si un jaf al magazinului, mai complex decat parea la prima vedere si obtinem un film memorabil.

Mai presus de toate, ne arata cat de bun e Tom Hardy ca actor. E cu adevarat talentat si poate juca aproape orice rol, nu doar personaje tipice din filme de actiune.