Un plic si doua matze

Ce faci cand ai un singur plic de mancare de pisici si mult, mult mai multe feline? I-l dai Tashei, pisica tragica, persana sclifosita care face nazuri la mancare si te bate pe umar in timpul mesei. Ea e de vita nobila, nu cere, asteapta doar sa primeasca ceea ce i se cuvine.

Drept urmare, in astfel de ocazii eliberam camera noastra de alte pisici si o hranim pe Tasha. La un moment dat m-am trezit insa si cu dracoaica pe cap. Nu stiu cum a ajuns acolo, dar era deja prea tarziu sa o dau afara. Restul pisicilor se prinsesera ca se intampla ceva in camera si asteptau in fata usii, pandind momentul in care sa se poata strecura pe langa mine.

Asa ca am incercat sa o tin departe de Tasha, care hapaia lacoma din bol si o privea deja pe Pishcot cu ochi urati. Dracoaica s-a apropiat insa de plicul gol, in care mai ramasese putintica mancare si sos, si a inceput sa il linga.

M-am simtit ingrozitor vazand-o cum manca resturile. I-am desfacut cu grija ambalajul ca sa poata macar ajunge la toate picaturile de sos ramase.

In timpul asta Tasha a mancat pana s-a saturat dupa care, cu o fata lipsa de orice fel de expresie, s-a dus la usa si a cerut afara. Pantera neagra m-a privit insa cu ochi mari, foarte entuziasmata de putinul pe care apucase sa il manance.

Nu am cuvinte sa descriu cat de vinovat m-am simtit, lasand-o fix pe singura pisica care ma iubeste, sa stea privind in timp ce Tasha manca plicul. Pentru ca, sa fim seriosi, Tasha e o profitoare batrana, care nu e afectuoasa decat atunci cand e interesul ei.

Cu prima ocazie i-am luat si dracoaicei un plic numai al ei. Si s-a bucurat singura de el! Fara Tasha!

Iar luna asta, cu ocazia cumparaturilor facute la salariu, le-am luat tuturor cate un plic, exact ca in opertiunea "Marea Hranire" de asta iarna. Va deveni probabil o noua traditie lunara.

Am intrebat-o pe Alex daca pisicile apreciaza cand primesc plic. Daca sunt recunoscatoare sau daca simt ca e o ocazie speciala. Mi-a raspuns ca pentru ele probabil ca nu e nici o diferenta. Nu inteleg, stiu doar ca e mancare.

Probabil. Probabil ca ele nu inteleg diferenta. Dar o inteleg eu.