Reductio ad pesedeum

Reductio ad pesedeum
Photo by Julien Maculan / Unsplash

E aproape o lună de când au dispărut toaletele din Parcul Carol, dar și din Tineretului. Știți voi, sarcofagele acelea de plastic verde, adesea jegoase, rareori curate dar cu care, de bine, de rău, îți făceai treaba dacă aveai vreo urgență. Ei bine, nu mai sunt.

Dacă în Carol situația nu e deloc roz ci de-a dreptul maro sau galbenă, în parcul Tineretului există totuși una, aproape de intrare, care a rezistat probabil pentru că e din aceea cu autocurățare și montată direct în beton, precum și cele zidite din Parcul Copiilor, care sunt băi în toată regulă. În rest, dacă ai vreo nevoie, ghinion (ca să îl cităm pe Iohannis)!

Din ce știu eu, aceste două parcuri se află în sectorul 4, la nea Băluță. Dumnealui e preocupat acum să repare planșeul de la Unirii în regim de urgență, probabil curgându-i băluțele la banii pe renovare pe care ar putea pune lăbuțele. De cetățenii cu astfel de urgențe din parcurile lui nu îi pasă.

Există totuși și posibilitatea ca acele parcuri să intre sub tutela primăriei generale, adică la Nicușor. Caz în care sunt convins că tot PSD-ul e de vină și fie întârziază să le monteze, fie vor să facă șmecherii cu contractele.

Dacă e vreun lucru bun la faptul că PSD-ul ne fură de aproape 35 de ani, într-o formă sau alta, este că măcar știi pe cine să acuzi. Merge ceva prost? E vina PSD-ului, desigur. Poți să îi arăți cu degetul și, statistic vorbind, ai avea dreptate în majoritatea cazurilor fără să cunoști subiectul.

Drept urmare, dacă nu mai sunt toalete în parcuri și nu mai aveți unde să vă faceți nevoile, mulțumiți PSD-ului! Lor oricum nu le pasă de asta pentru că ei urinează direct pe cetățeni.