Nuvelele din seria "The Expanse"

Nuvelele din seria "The Expanse"

Dacă, la fel ca mine, ați terminat de citit Babylon's Ashes și nu aveți idee ce să faceți până apare următoarea carte din serie, trebuie să știți că The Expanse are și câteva nuvele care vin să completeze povestea.

Sunt în număr de 5 (deocamdată) și fie aruncă lumină în trecutul anumitor personaje, fie ajută la o mai bună conturare a universului în care se petrec toate aceste aventuri.

coperta "Drive"
Sursa imaginii: Goodreads

Pornind de la cronologia evenimentelor, prima astfel de nuvelă este Drive (The Expanse 0.1). Disponibilă online pe site-ul Syfy (citește Drive aici), a fost publicată mai mult cu rol de marketing, pentru a ajuta la promovarea primului sezon din serie. Scurtă dar simpatică, prezintă modul în care Solomon Epstein a inventat metoda de propulsie fără de care evenimentele din serie nu ar fi putut avea loc. Nu, nu e o povestioară tehnică dar clarifică anumite aspecte ... spațio-politice ale conflictului dintre Terra și Marte.

coperta "The Churn"
Sursa imaginii: Goodreads

The Churn (The Expanse 0.2) este o nuvelă în toată regula și explică succesiunea de evenimente prin care puternicul și misteriosul Amos Burton a ajuns dintr-un soi de raket un mecanic talentat pe o navă spațială. Cu gangsteri, violență, mafioți carismatici și Amos, The Churn lasă impresia că s-ar găsi destule subiecte interesante și pe Terra și nu doar în spațiu.

coperta "The Butcher of Anderson Station"
Sursa imaginii: Goodreads

Deși nu mi-a plăcut la fel de mult ca The Churn, The Butcher of Anderson Station (The Expanse 0.5) este clar cea mai bine-venită nuvelă. Sunt convins că nu sunt singurul care s-a întrebat cum colonelul Fred Johnson a ajuns liderul populației din spațiu în condițiile în care a devenit faimos prin masacrarea acestora...

coperta "Gods of Risk"
Sursa imaginii: Goodreads

Acum că Bobbie Draper a revenit, apărând atât în Nemesis Games, cât și în Babylon's Ashes, nu pot spune ca îmi este dor de varianta feminină a lui Dwayne Johnson. Dar asta nu înseamnă că Gods of Risk (The Expanse 2.5), o poveste despre aventurile prin care trece nepotul ei, e mai puțin interesantă.

coperta "The Vital Abyss"
Sursa imaginii: Goodreads

The Vital Abyss (The Expanse 5.5) e ultima apărută și clar cea mai fascinantă. Nu numai că explică modul în care au fost posibile experimentele inumane cu Protomolecula, conține și o incursiune în mintea unui om de știință psihopat.