Nemesis Games - de James S. A. Corey

Nemesis Games - de James S. A. Corey

Bifând pe lista lecturilor mele și Nemesis Games, cea de-a 5-a carte din seria The Expanse, nu pot să nu fiu încântat de modul imprevizibil în care avansează povestea. Pornind de la un roman caracterizat ca "zombies în spațiu", saga echipajului navei Rocinante evoluează natural, trecând prin evenimente pe cât de ciudate, pe atât de diferite. Departe de a fi un simplu mister în spațiu serializat, The Expanse clădește cărămidă cu cărămidă un univers realist, captivant și mereu proaspăt. Nu există nici un status quo, doar Jim, Naomi, Alex și Amos sunt permanenți.

coperta "Nemesis Games"
sursa imaginii: Goodreads

Cu nava necesitând reparații seriose după evenimentele din Cibola Burn, cei patru mușchetari spațiali profită de timpul mort și își iau pentru prima data un soi de concediu, fiecare cu motivele sale.

Alex e pe Marte, Amos e pe Terra și Naomi pe asteroidul de baștină, lăsându-l pe căpitanul Jim singur. Și ce mod mai bun de a-și petrece timpul decât încercând să descopere misterul din spatele navelor spațiale care au început să dispară subit?

Dar, după cum spuneam, nu vă așteptați la ceva previzibil. Cei doi autori ascunși în spatele pseudonimului James S. A. Corey știu ce fac și aduc un nou suflu de prospețime poveștii.

În plus (și poate cel mai important), în Nemesis Games se conturează în sfârșit trecutul din spatele membrilor echipajului, ajutând cititorul să îi înțeleagă mai bine. Amos Burton, de exemplu, în mod normal un tip dur și destul de stereotipic, devine mult mai inedit ca personaj, subplot-ul său din roman fiind preferatul meu.

Mă văd acum de două ori nerăbdător: prima dată pentru a descoperi ce se va întâmpla în următorul roman, a doua oară pentru a vedea cum mă va mai surprinde povestea!